Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 2 november 2009

[ NBA ] Dwyane Wade scoort 10.000e punt

Dwyane Wade heeft zijn 10.000e punt in Heat-uniform gescoord. Vannacht won zijn team thuis van Chicago: 95-87. Wade had 25 punten in de winst maar liet zijn teamgenoten delen in de actie: Udonis Haslem had 19 punten vanaf de bank en Quentin Richardson, tot nu toe niet imposant in Heat-tenue, had een belangrijk aandeel in de winst.

Wade zei na de wedstrijd dat we dit soort wedstrijden méér van hem kunnen verwachten. Als tegenstanders er voor kiezen hem te dubbelen heeft hij geen moeite de bal aan Haslem, Richardson, Jermaine O'Neal of wie dan ook af te geven. 'My teammates are doing a great job in these first games in making us believe in each other.'

De Miami Heat zijn ongeslagen in het reguliere seizoen. Zij spelen dinsdag gastheer voor de Phoenix Suns.

Voorspellingen

Gisteren: 4-3, record is 10-6. Notitie: Niet teveel underdogs picken ;)

NEW JERSEY NETS @ Charlotte Bobcats

Ik ben tot dusver niet onder de indruk van beide teams. Yi Lian van de Nets lijkt vrij hard te spelen voor zijn iele frame, hij is tot dusver een verrassing. Brook Lopez doet het goed.
New Jersey doet het historisch gezien goed tegen de Cats, Charlotte staat onderaan in scorend vermogen in de league. Dat komt de Nets, die niet kunnen verdedigen, goed uit.

NEW ORLEANS HORNETS @ New York Knicks

JJ Reddick en Danilo Gallinari lijken een nieuwe categorie aan de NBA toe te voegen dit jaar. We hikken al een paar jaar aan tegen een league waar echt pure shooters rondlopen. En dan niet als in: 'Ik kan een beetje verdedigen en schieten' of 'Ik kan wel eens raak schieten', maar: 'Ik ga hier parkeren, zo buiten de drie, en ga deze wedstrijd niks anders doen dan ballen raak schieten.'
Gallinari deed het goed voor de Knicks de laatste keer, Reddick deed zijn werk vannacht ook. Maar zijn we al klaar voor een competitie waarin zulke uitspattingen zekerheden worden? Ik zelf nog niet in ieder geval.
Verder: Ik heb zitten twijfelen over deze pick, en dat zegt veel over de Hornets. Als je de Knicks een kansje geeft doordat ze een Italiaan met een jumper hebben, is dat een slecht teken voor je club.

Houston Rockets @ UTAH JAZZ

Houston blijft een taai team. Utah blijft, helaas, een goed team. Dus.

MEMPHIS GRIZZLIES @ Sacremento Kings

De gedachte dat de Grizzlies wel eens een pak beter zouden kunnen zijn dan ik vooraf vermoedde maakt me ongeveer zo blij als een kogelbrief voor mijn NFL picks. Zach Randolph zou wel eens een monsterjaar tegemoet kunnen gaan, OJ Mayo scoorde vannacht op zeer volwassen manier een veertiger en wat als -slik- Allen Iverson in dat systeem gaat passen?!? En Marc Gasol ziet er angstaanjagend goed uit naast Randolph?!? En Rudy Gay weet op één of andere manier nog steeds ballen en scores te halen. Als dit maar fout gaat jongens, als dit maar fout gaat.

MINNESOTA TIMBERWOLVES @ L.A. Clippers

Minnesota heeft geen moeite met scoren, hun tegenstanders scoren gewoon méér. De Clips hebben niet de firepower om de T'Wolves te overweldigen. Eric Gorden en Baron Davis zouden door de voorste linie van Minny gestopt moeten kunnen worden. Is het jullie al opgevallen dat Corey Brewer tegenwoordig kan basketballen? Vet hè?!?

2 opmerkingen:

 1. Een weekendje offline geweest (dat is bijna altijd goed nieuws voor jezelf omdat je dan waarschijnlijk ergens aan het feesten was) maar het is weer maandag dus er moet gewerkt worden...

  Charlotte gaat winnen van New Jersey dat Devin Harris moet missen en dus te weinig fire power heeft en sowieso niet kan verdedigen.

  Ik denk dat de Hornets zo slecht zijn dat New York thuis gewoon gaat winnen.

  Utah is zeker thuis idd te sterk voor de Rockets.

  Ik verwacht ook dat de Grizzlies gaan winnen in SacrAmento.

  De Clippers lijken me te sterk voor Minnesota. Ze hebben meer dan genoeg scorepower en Kaman is een beest in de eerste week.

  record 1-1

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk nachtje.
  Record 6-2, haha was heat vergeten te voorspellen.

  Gaan weer door naar vannacht:
  Nets-Bobcats
  Ga voor een leuke nacht van lopez, Nets win.

  Hornets-Knicks.
  Knicks zijn niet verkeerd bezig, maar niet verkeerd bezig zijn voor de knicks is nog steeds geen goed niveau. Hornets halen hier een win weg.

  Rockets-Jazz
  Jazz zullen hem wel winnen, jammer genoeg.

  Grizzlies-Kings
  De Grizz doet het helemaal niet slecht, ze pakken wel een win op sac.

  Wolves-Clippers
  Verwacht wel dat de clippers deze winnen, ook met de meest egoistische pointguard in the leaque.

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport