Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 17 november 2009

[ NBA ] Stephen Jackson een Charlotte Bobcat

Stephen Jackson is een Charlotte Bobcats. De Golden State Warriors zijn er eindelijk in geslaagd het probleemkind weg te schepen. Samen met Acie Law is hij geruild voor Raja Bell en Vladimir Radmanovic. Ik zie de trade voor beide teams wel enigszins zitten maar hoe snel zal S-Jax weer ontevreden raken? Ik denk dat we 2010 niet halen voor Jackson zijn mond weer geroerd heeft.

Jackson wilde weg naar óf een contender, óf ergens in Texas. Charlotte ligt duizenden kilometers van Texas verwijderd en is heeft net zoveel mijl te gaan tot een kampioenschap. Tenzij Jackson voor een ommekeer voor Charlotte (3-6) gaat zorgen, zal hij niet tevreden zijn. En dan zitten de 'Cats met zijn te lange, dure contract te krijgen. En ze raken hem niet zomaar kwijt. Don Nelson liet eerder in een radioshow nog weten: 'It's harder than hell to trade this guy. He's got the history...'

De Bobcats krijgen in Jackson een harde werker en een bonafide scorer die, eindelijk verlost van Don Nelson, nog beter kan worden voor Charlotte. Acie Law begon zijn carrière twee jaar geleden veelbelovend, kakte vorig jaar in en was de laatste wedstrijden bezig zijn potentie weer te laten zien. Ook hier: Misschien dat absentie van Nelson de jongen goed doet.

De Warriors krijgen met Bell een welkome verdediger in het hok vol aanval-gerichte bommenwerpers. Vladimir Radmanovic is onder de juiste omstandigheden een leuke schutter maar ik zie in Golden State niemand die hem de vrije schoten kan bezorgen die hij de afgelopen jaren wél kreeg. Vlad-Rad vind ik de minst belangrijke speler in de ruil. Van Acie Law en Stephen Jackson verwacht ik, tenminste voorlopig, leuke wedstrijden.

Over coach Larry Brown wordt niet genoeg gepraat. De man heeft Iverson onder zijn hoede gehad. Hij zal niet geïntimideerd zijn door Stephen Jackson. Dat is alsof je eerst een valse Duitse herder moet uitlaten en daarna op een puppy moet passen. Als Charlotte snel op .500 staat, en dat moeten ze kunnen, dan zou dit misschien, misschién, kunnen werken.

Voorspellingen

2-2, 76-43.

Golden State @ Cleveland
Oklahoma City @ Miami
Indiana @ New Jersey
L.A. Clippers @ New Orleans
Phoenix @ Houston
Toronto @ Denver
Chicago @ Sacramento
Detroit @ L.A. Lakers

2 opmerkingen:

 1. Weekje weggeweest, NBA verwaarloosd, dood zonde!
  Record is 28-14. Very steady!

  Here we go again. Ga trouwens niks zeggen over die Stephen Jackson trade.. vind niet echt dat n team hier t voordeel heeft.

  Dan naar vannacht, wordt leuk.
  Miami @ Atlanta. ATL pakt deze hele leuke pot in de southeast

  New york lijkt nergens te kunnen winnen, dus ook niet in Indiana

  Orlando zal tegen Oklahoma city die blowout van n weekje terug willen rechtzetten. Verwacht ook wel dat dat gaat lukken. Orlando!

  Philly pakt m @ home

  Cavs winnen met moeite in Washington. Gok toch op een leuk potje.

  Clippers-Grizzlies.... Laten we m maar aan de clippers geven

  Nets kunnen ook niet van Jennings & bucks winnen.

  Houston is leuk bezig, dat zetten ze wel door in Minnesota

  Toronto-Utah. Nice! Ga toch voor Utah thuis

  Dallas-San antonio. Dirk laat maar weer is van je spreken! Dallas pakt deze toch best belangrijke pot.

  Portland rolt thuis Detroit op. Al zou ik graag nog zon blok zien van Maxiell als vannacht. Damn, volgens mij weet brown nog steeds niet wat er nou gebeurde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De komende jaren komt er neem ik aan geen enkele voorspelling van jou team dat de Hornets ziet winnen. Zelfs zonder CP3 hebben zij nog altijd 1 allstar meer dan de Clippers.

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport