Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 5 november 2009

[ NBA ] Voorspellingen, morgen meer

Gisteren weer een goeie nacht, 7-3. Dat maakt 24-16. Maar vannacht... Oh boy. Ik vrees deze twee games.

Chicago @ CLEVELAND

De Cleveland Cavaliers zijn niet gestart op de 10-0 manier die mensen misschien voor ogen hadden. Maar misschien zijn de media te hard op de Cavs. Ze staan 3-2 en moeten duidelijk nog zoeken naar een game waar Shaquille O'Neal een natuurlijke rol in speelt. Dat heeft tijd nodig.

Maar de kritiek is, aan de andere kant, terecht. Hoe pas je Shaquille O'Neal, die nog nooit sporen van een jumper heeft laten zien, in een veld waar Anderson Varejao een patent heeft op bricks vanaf méér dan twee meter? Varejao en Shaq kunnen de vloer niet uitéén trekken om LeBron ruimte tot opereren te geven. Shaq moet onderin respect gegeven worden maar juist onderin wil je als Cleveland niemand rond hebben lopen: Daar moet LeBron zijn dunks afleveren.

Chicago heeft een gouden toekomst. De kern van de ploeg is jong én redelijk ervaren. Vorig jaar waren ze bijna sterk genoeg om Boston te verslaan en sindsdien geloof ik in Derrick Rose alsof hij een Evangelie van awesomeness heeft geschreven. Kunnen ze opboksen tegen Cleveland? Vannacht denk ik van niet.

Cleveland speelt thuis en is op zoek naar een overtuigende overwinning op een respectabele tegenstander. Zolang de Cavs rond de .500 rondhangen (of sub .700) heeft de pers iets om over te schrijven. De Cavaliers, en de Magic, Celtics, Lakers etcetera, zijn een teleurstelling als ze niet genoeg winnen. Cleveland wil vanavond een statement maken: Winst voor LeBron en de zijnen.

SAN ANTONIO @ Utah

Utah lijkt iets kwetsbaarder dan ik had verwacht. Ik heb nog niet genoeg van San Antonio gezien om er veel over te kunnen zeggen. Tim Duncan is fundamenteel goed, zoals verwacht, Manu Ginobili en Tony Parker zijn nog niet helemaal scherp. De Spurs kunnen flink rebounden tegen de Jazz, die akelig in hun nakie werden gezet door Dirk Nowitzki afgelopen nacht. Duitse Dirkie ging los voor 29 punten in het vierde kwart en Mehmet Okür liet in die tijdspan de verdediging zien van een elfjarig meisje.

Nogmaals: Dit is vooral een 'gut feeling'. Ik ga gewoon niet buiten de degelijkheid van San An tellen en reken ook een beetje op een matige pot van Okür. Ook interessant: Tony Parker heeft geen schijn van kans Deron Williams te verdedigen. Áls de Jazz iets willen bereiken, ligt daar een zwak punt van de bezoekers.

1 opmerking:

  1. Ouch, sta nu op 14-13... Toch eens iets beter na gaan denken over mijn keuzes.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport