Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 4 november 2009

[ NBA ] De grote waffel van Rajon Rondo

Ik heb op deze blog op twee dingen het meeste commentaar gehad: Mijn haat jegens de Celtics en mijn twijfels bij Allen Iverson. De reacties op het eerste komen van mensen die het spelletje redelijk snappen en een speler van Rondo's caliber gewoon goed kunnen waarderen. De tweede komen van fanboys die in 2001 leven en, hoe snap ik ook niet, denken dat A.I. nog een elite speler is in de league. Hier ga ik geen aandacht aan besteden. Maar even over Rondo:

Begrijp me niet verkeerd: Ik vind Rondo een goede, startende guard voor elk team in deze league. Maar hij is géén top 5-guard en zijn swagger en attitude passen niet bij een speler met beperkingen die een ring cadeau heeft gekregen. Elke guard met enig talent kan een kampioenschap winnen met Kevin Garnett, Ray Allen en Paul Pierce als medespeler. Dat kan Earl Boykins. Echt. Rondo had vorig jaar in de play offs een sterke performance, ik geef het meteen toe, maar tegelijk was Derrick Rose zijn gelijke voor een minder diep Bulls-team. Rose tilde Chicago bijna over Boston heen en daar deed Rondo vrij weinig aan.

Ik voel me als Owen Wilson in 'Wedding Crashers' als hij op het eind tegen zijn liefde (Rachel McEvans) zegt: 'Claire, I'm not standing here asking you to marry me, I'm just asking you not to marry *him* and maybe take a walk, take a chance.'
Ik vraag jullie niet om fan te zijn van Jason Williams, Steve Nash of andere vette guards in de league. Ik vraag jullie alleen geen fan te zijn van een arrogante prick die nooit iets bewezen heeft, niet kan schieten en een grote mond heeft tegen Chris Paul, iemand die werkelijk op alle fronten beter is dan hij.

Want voor wie het nog niet wist: Na de wedstrijd tussen Boston en New Orleans moesten Rondo en Paul uit elkaar worden gehouden. Na de wedstrijd schreeuwde Rondo naar CP3 dat hij (Rondo) tenminste een ring had en dat Paul er nooit een zou winnen. Chris Paul en de rest van de Hornets reageerden verbaasd: Zet Paul op Rondo's plek en de C's zijn goed voor nog tien jaar dominantie. Rondo overschat zichzelf op een gruwelijke, ongepaste manier. En dat wordt alleen maar erger.

De Celtics hebben hun guard voor vijf jaar en 55 miljoen vastgelegd. Aan de ene kant is het begrijpelijk: Rondo is een goede guard, hij is jong en met het contract hebben de C's tenminste één bouwsteen vastgelegd voor als Allen, Pierce en Garnett basketball-dood zijn. Maar verwacht nog meer streken van de jonge guard: Hij heeft altijd al een grote mond gehad. Nu de club geld in hem heeft gestoken, en hij voor lange tijd aan de Celtics verbonden is, zal dat alleen maar erger worden. Het menneke gaat eisen stellen. Wees gewaarschuwd Boston, wees gewaarschuwd.

Voorspellingen

Solide nacht gisteren, 7-2. Bij mijn vriendin thuis sta ik bekend als 'the Comeback Kid' omdat ik bij potjes Boggle altijd traag begin en er, zoals het een woordkunstenaar betaamt, altijd met de winst vandoor ga. True story.

Phoenix @ ORLANDO

Een kampioenschapsteam stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Dwight Howard moet kalmer spelen dan vannacht (verlies, uit in Detroit) en dan moeten de Magic dit kunnen pakken. Steve Nash, Jameer Nelson, Dwight Howard en Amare Stoudemire zouden allemaal een dikke game kunnen hebben. De andere spelers maken uit wie er wint, en daar is Orlando dieper.

MIAMI @ Washington

De verdediging van Miami gaat lekker. Dit kan een spannende game worden. Ik reken niet graag buiten Dwyane Wade in een divisie-wedstrijd. Vooral niet nu hij proeft dat de rest van zijn team hem rugdekking geeft.

Detroit @ TORONTO

Chris Bosh moet hier leuk kunnen ballen. Hedo Turkoglu kan wel eens een 'coming out' als Raptor beleven: Detroit kan hem niet stoppen. De Raps spelen slechter dan waar ze in staat toe zouden moeten zijn. En ik weet dat ik met die zin geen schrijfwedstrijd ga winnen.

DENVER @ New Jersey

Easy.

Indiana @ NEW YORK KNICKS

De Knicks doen het verrassend goed. In de drukke tuin van New York kan het snelle NYK wel eens in de fik vliegen. Daar doet Indiana weinig tegen. Danny Granger moet wel leuk kunnen scoren.

BOSTON @ Minnesota

Onderschatting kan hier een rol spelen maar de Celtics moeten de Wolves op kunnen rollen. Het zou wel leuk zijn als Al Jefferson hier een career high maakt. Of als Rajon Rondo een knieband scheurt.

L.A. LAKERS @ Houston

Wedstrijden waarin belangrijke spelers tegen oude teams spelen zijn altijd leuk om naar te kijken. Hoe reageert RonRon Artest op zijn oude thuispubliek? En hoe gemotiveerd is Trevor Ariza? Ik verwacht van Ariza een bijzondere wedstrijd, ik denk dat Houston lang mee kan doen om de winst. Maar Los Angeles zou hier onder geen enkele omstandigheid hoeven te verliezen.

DALLAS @ New Orleans

Zaken draaien nog steeds niet bij de Hornets. Als ze dan tegen teams spelen die wel hun groove hebben gevonden, is het niet gek om tegen ze te wedden. Dallas speelt prima tot nu toe, Shawn Marion past in het systeem. Chris Paul is nog op zoek naar een betrouwbare man achter David West.

ATLANTA @ Sacramento

De Hawks spelen zoals de Kings het zouden moeten doen. Maar dan beter. Atlanta speelt onbezorgd en snel en haalt zo het beste naar boven in Josh Smith en Mike Bibby. De Kings spelen zenuwachtig en leunen op één superster in Kevin Martin. Die moet 48 punten scoren om nipt te winnen van een slecht team. Ja.

MEMPHIS @ Golden State

De twee steden waar de meeste aspirine is verkocht de afgelopen weken. Allen Iverson zit nu al te janken dat hij meer wil spelen (meer daarover later) en laat zien niets veranderd te zijn sinds vorig jaar. In Golden State is het nog steeds niet duidelijk wat er met Stephen Jackson en Monta Ellis gaat gebeuren. Geen enkele uitslag verbaast me hier. Ook niet als het 24-21 wordt, en de wedstrijd wordt door een knokpartij gestaakt.

**

Record 17-13

3 opmerkingen:

 1. Ik had een matige nacht, te veel vertrouwen in Arenas en Wade gehad. 5-4 als resultaat. Dan vanavond:

  Orlando zou idd geen probleem mogen hebben met Phoenix, verwacht schandalig veel driepunters van beide teams, misschien wel 35 samen

  Washington zal thuis laten zien dat ze dit seizoen sterker en dieper zijn dan de Heat

  Detroit is moeilijk te voorspellen op dit moment. Ik ga toch voor het thuisvoordeel van de Raptors en ik verwacht dat Calderon dit keer wel zijn vrije worpen raak gooid. Idd hij heeft er na 3 wedstrijden al meer gemist dan het complete vorige seizoen!

  Indiana is Murphy verloren en de backcourt speelt vreselijk. Ze kunnen de Knicks aanvallend gewoon niet bijhouden vrees ik dus easy win in de garden

  Al Jefferson gaat nog niet lekker en dat zal tegen Perkins, Garnett en Wallace niet veranderen. Het zou knap zijn als Minny meer dan 80 punten scoort. Boston +20

  Ook al ben ik een Lakers fan, ik ga voor de upset. LA lijkt niet scherp, verliezen van Dallas, overtime nodig tegen de Thunder. Houston is het team wat het hardst werkt dit seizoen en daarom gaan ze deze wedstrijd thuis winnen

  Jammer Hornets, geen playoffs dit jaar. Dallas heeft zoveel firepower dat ze de wedstrijd bij rust al beslist moeten hebben

  Sacramento was vroeger de hel met de koebellen maar helaas, was... Atlanta knap in Portland gewonnen dus dit wordt easy. Al Horford is overigens sterk aan het rebounden dit seizoen

  Golden State gaat thuis winnen. Gasol tegen Biedrins wordt een leuke matchup! Ik denk dat de jonge oostblokker en iets oudere spanjaard wel in bedwang kan houden

  Record: 9-7

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Phoenix @ ORLANDO
  Winst Orlando
  MIAMI @ Washington
  Winst Washington. “Agent Zero” niet te stoppen in deze game.
  Detroit @ TORONTO
  Winst Torronto Detroit heft geen antwoord op de “inside – outside” van Toronto
  DENVER @ New Jersey
  Denver wint
  Indiana @ NEW YORK KNICKS
  Winst voor New-York Knick
  BOSTON @ Minnesota
  Boston wint, zij het met moeite
  L.A. LAKERS @ Houston
  Lakers wint
  DALLAS @ New Orleans
  Winst voor Dallas
  ATLANTA @ Sacramento
  2 punten erbij voor Atlanta
  MEMPHIS @ Golden State
  Winst voor Golden State

  BeantwoordenVerwijderen
 3. San Antonio en Cleveland vannacht!

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport