Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 13 november 2009

[ NBA ] Byron Scott ontslagen bij Hornets

De New Orleans Hornets hebben coach Byron Scott ontslagen. Dit na de teleurstellende start van het seizoen voor de club. Na negen wedstrijden heeft het team pas drie keer gewonnen.

Het ontslaan van een coach is een beslissing die op korte termijn vaak helpt. Het zal ongetwijfeld zo zijn dat de spelers van de Hornets het vertrouwen in hun coach zijn kwijt geraakt. Ze zullen voelen dat een nieuwe coach ze 'over the hump' kan helpen, maar uiteindelijk moeten zij zelf de bal er in flikkeren.

New Orleans gooit op dit moment 46.2 % van hun fieldgoals raak en laten 47.8 % toe (op zeven na slechtste in de league). Dat is niet Byron Scott's fout. Ze geven meer dan 25 assists op, elke wedstrijd. Alleen Memphis en Minnesota laten hun tegenstanders méér esay buckets (want dat zijn het) toe. Nogmaals: Daar kan Scott niks aan doen.

Verhaaltjestijd: Ik coach zelf ook een team. Toen ik mijn mannen vorig jaar voor het eerst onder mijn hoede had speelden ze in hun eerste wedstrijd (uit tegen Valkenswaard) de beste wedstrijd die ze ooit hadden gespeeld. Vonden ze zelf. Ik deed eigenlijk niet veel méér dan die mennekes opnaaien en ze hard aan het werk zetten in de verdediging.

Zij geloofden dat ik een tovermeester was, en op zich ben ik dat natuurlijk ook, die hen beter maakte. Toen die gevoelens halverwege het seizoen wat waren gekalmeerd kwam V'Waard op bezoek. Ze maakten ons in. Inmiddels had ik ze veel méér geleerd dan daarvoor, maar het nieuwe was van mijn gezicht af. Ik kon de juiste snaar niet meer raken.

Kijk uit voor New Orleans: De komende wedstrijden spelen ze met het gevoel dat ze een nieuwe Australian aan hebben en ze zullen er uit zien als een gabber op Sensation White. Ik denk echter dat er iets fundamenteel in de knoop zit in die vereniging. Ze hebben hun Aus, Nike Air Max aan, maar ze kunnen nog steeds niet hakken.

Voorspellingen

New Jersey @ Orlando
Utah @ Philladelphia
Golden State @ New York
Portland @ New Orleans
Atlanta @ Boston
Dallas @ Minnesota
Houston @ Sacramento
Toronto @ L.A. Clippers
L.A. Lakers @ Denver

gisteren 2-0, record 60-34

4 opmerkingen:

 1. Love the story!

  Na enige nachten afwezig te zijn geweest is mijn record blijven steken op 23-11. Ik ben goed in de running voor een playoff spot.

  Dan vannacht:
  Orlando
  Utah
  Golden State
  Hornets
  Boston
  Dallas
  Houston
  Toronto
  Lakers

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat er fout is bij New Orleans is dat ze veel te veel geld betalen voor een middelmatig roster. Morris Peterson, James Posey, Peja Stojakovic kosten de Hornets dit jaar samen 27 miljoen. Tel daar nog de 10 miljoen voor Emeka Okafor, ook niet echt je borderline All-star, bij op en je weet dat je met een probleem zit. Zeker aangezien alle 4 ook volgend jaar nog in de boeken staan. Respect voor de GM als hij Peterson, Posey of Stojakovic voor iets interessants kan ruilen. Ze scoren op dit moment trouwens met z'n 3en samen 19 punten gemiddeld...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. new orleans heeft gewoon een kut team. daar heeft de coach niks mee te maken. posey is op, stojakovic is vierhonderd jaar oud, emeka okafor is een aardige verdedigende speler, maar mist lengte en morris peterson is een hasbeen. eigenlijk hebben ze alleen chris paul en david west rondlopen (waar ik geen fan van ben) terwijl de rest niks toevoegd (aanvallend en/of verdedigend).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. No-offense ofzo, maar mis wel iets over Cavs - Heat. Vooral dunk van Wade. Denk persoonlijk dunk van het jaar. Ook mooi dat paar jaar geleden precies hetzelfde gebeurde, maar toen LeBron over Damon Jones.

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport