Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zondag 8 november 2009

[ NBA ] Bye Bye, A.I.

Je moet het de man meegeven: Hij werkt snel. Allen Iverson heeft gevraagd om toestemming om een tijdje bij zijn club, de Memphis Grizzlies, weg te mogen blijven. Die permissie heeft hij gekregen. Vóór de wedstrijd tegen de L.A. Clippers vannacht pakte Iverson zijn spullen en vloog hij naar Atlanta (waar hij in de zomer woont) om de zaken in z'n kop op een rijtje te krijgen. Zien we hem nog terug?

De sabbatical heeft het label van 'personal issue' gekregen. Misschien hopen de Grizz' buitenstaanders het idee te geven dat Iverson naar een begrafenis ofzo moet. Er zit echter geen tijdsnotie aan deze trip: A.I. mag voor onbepaalde tijd wegblijven.

'Het ergste van dit alles, is dat we niet gesproken hebben.' Iverson heeft naar eigen zeggen nooit met coach Hollins heeft gepraat. 'Daarom zitten we waarschijnlijk in deze situatie.' Behoorlijk brutale uitspraak van 'The Answer': Hij probeert de schuld bij zijn coach te leggen. Díe heeft volgens Iverson niet goed gecommuniceerd.

'En het gaat altijd over het feit dat ik van de bank moet komen. Waarom praten jullie niet over iets anders?' Boehoehoe. We blijven er op terug komen omdat jij je werk niet goed doet, Allen. We maken je collectief belachelijk omdat je eerst met veel poeha in Memphis belandt en vervolgens na een week concludeert dat dit niet gaat werken.

Tegelijk zijn we treurig om wat er van je is geworden. Een All Star, een MVP, een scorend genie met vier titels op de punten-plank. Op dit moment in je carrière zou je een geweldige aanvulling zijn voor de bank van ieder team. Jij denkt echter maar aan één bank en dat is die waarbij je jouw geld stort. Die miljoenen van Memphis zijn binnen. Laat me raden: Nu wil je uitgekocht worden?

****

Voorspellingen

Afgelopen nacht 3-4. Wat gebeurt er toch allemaal? Record 35-27.

Philadelphia @ DETROIT

Ik kom er achter dat ik Philly's volledige naam als stad naar schatting 1293 keer fout heb geschreven. Excuses daarvoor. Detroit matcht denk ik heel behoorlijk met de Sixers. Tayshaun Prince op Iguodala en ik had niet verwacht dat ik dit ná 2003 ooit nog zou typen maar: Ben Wallace kan verdedigen. Elton Brand is nog niet wat Philly een jaar geleden binnen hoopte te halen.

PHOENIX @ Washington

Amare Stoudemire brengt tot dusver twintig punten 'per' op zo'n zestig procent van zijn schoten. Steve Nash staat, en ik weet niet hoe dat kan, beter te ballen dan ooit. Washington aan de andere kant valt een beetje tegen. Ze hebben elke wedstrijd een mooi begin van de krantenkoppen: 'Speler X scoort 31 punten' en die eindigt dan met 'in een verliespartij tegen team Y'. Het zooitje loopt niet niet in D.C. maar dat komt wel. Dat gebeurt alleen niet vanavond.

ORLANDO @ Oklahoma City

OKC zal betere defense spelen dan de meeste van Orlando's tegenstanders tot dusver. Maar mijn God, wat heeft deze club vuurwapens. Ze blijven je met driepunters om de oren knallen en zo kan het ook dat Dwight Howard niet véel hoeft te schieten om aan zijn 20 punten 'per' te komen. Wallace schiet bijna zeventig procent van zijn schoten raak omdat teams de driepunter moeten respecteren. Nenad Krstic krijgt een zware avond.

Minnesota @ PORTLAND

Wanneer een thuisteam het betere team is, kies je daar bijna altijd voor. Zo simpel is het. Greg Oden tegen Al Jefferson wordt zeer interessant. Beiden rauwe spelers waarbij Jefferson wat beter ontwikkeld is maar er nog roestig uitziet door zijn blessure van vorig jaar. Oden gaat hem wel een paar keer blocken gok ik.

Golden State @ SACRAMENTO

Sac-town heeft nu al méér overwinningen (2) dan ik ze voor het seizoen tot aan december had toegedicht. Kevin Martin is geblesseerd en voorlopig uitgeschakeld. Rookie guard Tyreke Evans neemt zijn scoringsplicht over: Afgelopen wedstrijd tegen Utah had de knaap 32 punten. Dingen voelen redelijk goed in Sacramento, de arena leeft enigszins. In Golden State is te veel aan de hand. Ik zie ze deze pot best verliezen.

New Orleans @ L.A. LAKERS

New Orleans, 2-4, heeft werkelijk geen toekomstperspectief. Het lijkt alsof die club beseft: We moeten het hier mee doen, en dat gaat niet. Het spelersmateriaal is min-of-meer hetzelfde als- maar ouder dan vorig jaar. Chris Paul lijkt niet erg tevreden met de richting waar zijn club heen gaat. Is het te vroeg je zorgen te maken over zijn toekomst in Orly?
Ron Artest past als een maatpak in Los Angeles. Hij scoort, verdedigt hard en is niet ge-artest-eerd op verdenking van het één of ander. En dat had ik ook niet verwacht. Artest is inderdaad ouder en volwassener dan drie of vier jaar geleden. Die man wil gewoon een ring winnen. Als L.A. zo blijft rollen, zou het hem wel eens kunnen lukken.

4 opmerkingen:

 1. Vannacht: 5-2
  Recorde 18-10

  Detroit wint thuis
  Phoenix gaan door waar mee ze bezig zijn, goed basketballen.
  Orlando, ook al gun ik OKL elke DoubleU
  Portland is toch een maatje te groot voor de wolves.
  Ik geef m aan sacremento, ben benieuwd.
  Lakers handelen dit klusje wel ff af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent ook een mooie :D Detroit en Phoenix waren al gespeeld :D Knappe 5-2, ik deed het je niet na...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, had ik nog niet eens op gelet. Nu waren het ook niet de meeste verrassende voorspellingen.

  Ja, jammer dat er gister weer 2 verrassingen tussen zaten, anders had ik nog een clean sheet te pakken ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met 5-8 kom ik op 19-21, onder de .500 grens. I suck!

  Voor vnvd dan:

  Phoenix wint in Philly, ze hebben gewoon teveel firepower

  Utah gaat winnen in New York, het team uit salt lake city heeft een dramatische start en dan is een tripje naar NY precies wat je nodig hebt om weer vertrouwen te tanken

  Ook de Spurs zijn matig begonnen na 1 geweldige wedstrijd. Dit hebben we al vaker gezien en November lijkt geen veilige maand om op de Spurs te gokken. Toch doe ik het nog een keer :)

  Golden State zou thuis van Minnesota moeten kunnen winnen, ze hebben gewoon meer talent

  De Clippers thuis tegen het team wat lijkt op de Hornets maar het onmogelijk kan zijn. Ik verwacht weer dikke games van Kaman en Gordon en dus blijven de punten in staples center

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport