Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 31 oktober 2009

[ NBA ] Zijn de Mavericks 'for real'?

De Dallas Mavericks hebben een stille maar goede off season achter de rug. Terwijl iedereen overal elkaar viel om de eerste te zijn om San Antonio, Cleveland, Orlando, Boston of Los Angelas als titelkandidaat te bestempelen, heeft de media het maar weinig over Dallas gehad. Shawn Marion werd gehaald, voor de rest bleef het team oud en hetzelfde. Gisterennacht was die formule echter goed genoeg om de L.A. Lakers in eigen huis te verrassen: 94-80.

En dit was geen comeback-overwinning of een sterke run in het vierde kwart. Na dertig minuten was deze wedstrijd gespeeld. Geen enkele Laker-starter haalde de vijftig procent fieldgoal percentage. Dallas verdedigde niet alleen goed, ze waren ook clean: L.A. kreeg maar veertien vrij worpen. Die deden L.A. ook daadwerkelijk de das om: Dallas mocht meer dan dertig keer naar de lijn en won die kleine onderlinge strijd met 25-9.

Moeten Lakers-fans zich al zorgen gaan maken? Amper. Geen enkele Laker maakte meer dan veertig minuten. Kobe Bryant, Lamar Odom en Andrew Bynum waren allemaal off en Pau Gasol zit nog langs de kant met een blessure. Enige zwerende wrat in de boxscore is Ron Artest die meer turnovers (4) had dan punten (3). Maar die trekt wel bij. De man is een ware baller, die komt wel terug met een vijftien- of twintigplusser om dit debakel te vergeten.

Maar houd de Dallas Mavericks dus in de gaten de komende tijd. Nogmaals: Dit was geen normale overwinning: Voor dertig minuten domineerden zij de Lakers. Vannacht bezoeken ze hetzelfde stadion nog een keer om de Clippers te vermaken. Ze zijn inmiddels ingeschoten. Die pot pakken ze.

Voorspellingen

DALLAS MAVERICKS @ L.A. Clippers

Dus.

New Jersey Jets @ WASHINGTON WIZARDS

De Wizards imponeerden tegen Dallas (wat eigenlijk een kanttekening is bij mijn stuk hierboven) en lijken eindelijk weer op een play off team. En dan hoor je van de armetierige Nets te winnen. Beide teams komen van een 10-punt loss. De Nets gaan daar nu al aan gewend raken.

PHILADELPHIA 76'ERS @ New York Knicks

Philly won gisteren overtuigend, New York's hart werd gebroken door tweepunts-verlies in Charlotte, een team dat tegen San An amper 60 punten wist te maken. De 76'ers cruisen tot dusver door het seizoen: Verwacht een grote game van de big guys van Philly.

Charlotte Bobcats @ CLEVELAND CAVALIERS

Zoals hierboven: De Bobcats winnen amper van New York en maken 59 punten tegen San Antonio. Kom dus niet met goede defense aan bij de Bobcats, dan krimpen ze alsof ze te heet gewassen worden. De Cavs kunnen verdedigen en zijn angstaanjagend in eigen huis.

Sacremento Kings @ SAN ANTONIO SPURS

Één van de beste teams tegen één van de slechtste. Dit wordt geen mooie wedstrijd.

PORTLAND TRAILBLAZERS @ Houston Rockets

Deze wordt wél leuk. In mijn preview op Powerforward.nl schreef ik over de Rockets dat zij het altijd goed doen als ze zonder ster spelen. Trevor Ariza lijkt hun 'go to guy' te worden, bij gebrek aan beter, voor de rest maakt het collectief Houston sterk. Niet sterk genoeg voor de Blazers echter: Ik heb een hoge dunk van die mannen. Przybilla en Oden moeten Chuck Hayes kwetsbaar maken. En naar de vrije worp-lijn sturen, puur voor komische redenen.
Dat is trouwens snel gegaan zeg. Vorig seizoen zou ik Oden niet in zo'n preview genoemd hebben, of het moest in een flauwe grap zijn. Ik ben na één week actie dít jaar al klaar hem de M.I.P-troffee te geven.

DETROIT PISTONS @ Milwaukee Bucks

Heel leuk dit. Charlie V. keert terug in eigen huis. Het wordt interessant om te zien hoe hij het oude publiek begroet. Drie mogelijkheden: 1) Hij gaat voor 20+ en helpt Detroit deze pot vroeg te beslissen. 2) Hij klapt in, verzaakt in zijn taken en speelt daardoor weinig. 3) Hij blijft zo lang twitteren vóór de wedstrijd dat coach besluit hem niet op de bank toe te laten.
Detroit moet tegen de play offs kunnen hikken dit jaar, Milwaukee is daar een speler of vier van verwijderd. Ben Gordon moet op kunnen laaien vannacht.

Record: 1-1

1 opmerking:

  1. Even tussendoor. Orlando speelt echt abnormaal goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport