Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 8 oktober 2009

[ NBA ] Ron Artest debuteert voor Lakers

Ron Artest heeft zijn eerste wedstrijd in Lakers-uniform gespeeld. Met 12 punten, 7 assists en 9 rebounds flirtte RonRon met een tripple double. Ik weet dat het pre season is, ik weet dat het nog altijd Ron Artest is over wie we het hebben, maar zou dit gewoon gaan werken? Zonder kanttekeningen? De Lakers wonnen in ieder geval overtuigend van de Golden State Warriors: 118-101.

Ik geloof dat de meeste mensen het er wel over eens zijn dat Big Ron niet de meest stabiele persoonlijkheid in de NBA is. Toch hebben sinds zijn dagen in Houston begonnen eigenlijk weinig negatiefs over de man te zeggen.

Er was het incident in de play offs, waar Artest en Kobe Bryant in de series Houston - L.A. ellebogen uitwisselden alsof het liefdesbriefjes in een klaslokaal waren: Iedereen zag het en niemand wilde weten welke woorden er gesproken werden.

Artest heeft onmiskenbaar talent, zei vorig jaar 'eindelijk te zijn opgegroeid' en gaf meteen toe in het verleden een zelfzuchtige baas geweest te zijn. Zou Ron's zelfreflectie oprecht zijn? Zouden de Lakers met hem op herhaling voor de titel kunnen? Nogmaals: Ik ga geen conclusies trekken uit de eerste wedstrijd van de pre season. Kobe Bryant en Phil Jackson zullen een keer opgelucht adem hebben gehaald.

In gerelateerd nieuws zag Andrew Bynum er ook fit uit: 8/13 voor 24 punten en een duizelingwekkende +36. De Lakers scoorden met hem op het veld dus drie dozijn meer punten dan de Golden State Warriors.

De Los Angeles Lakers werden (zo ongeveer) kampioen zonder Bynum. De algemene verwachting is dat de jonge center één van dominerende krachten in de league kan worden onder het bord. Stel je voor dat dit Artest-experiment daadwerkelijk gaat slagen en Andrew Bynum is fit. Wie gaat de Lakers dan afstoppen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport