Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 2 oktober 2009

[NHL] Sundin bergt stick op

Mats Sundin (38) beëindigt zijn carrière als professioneel ijshockeyer. Dit kondigde hij woensdag aan tijdens een persconferentie in zijn thuisland Zweden. ,,Het is een moeilijke beslissing. Maar het is mijn tijd om te gaan."

Door Harry Weerts


Sundin's laatste profteam is Vancouver Canucks. In het voorbije seizoen stond hij 41 keer op het ijs namens de ploeg uit het verre westen van Canada. De Zweed speelde achttien seizoenen in de NHL, dertien daarvan voor de Toronto Maple Leafs. Jarenlang diende de strijdlustige Scandinaviër als captain van de roemruchte ploeg uit Ontario. Zowel in punten (984) als goals (420) is Sundin topscorer aller tijden van de Leafs.

,,Ik ben blij om vorig seizoen bij de Canucks te hebben gespeeld'', liet de Zweed aan het Canadese tv-netwerk TSN weten. ,,Maar het is een juiste beslissing om nu te stoppen. Gelukkig hoef ik niet meer iedere dag te trainen en om de andere dag een wedstrijd te spelen." In zijn imposante NHL-loopbaan, waarin de centre in totaal 1349 punten scoorde, wist Sundin nooit de Stanley Cup te winnen. Spijt daarover? ,,Niet echt. Het is jammer. Maar was geweldig om in de grootste ijshockeycompetitie ter wereld te spelen. Een droom die werkelijkheid werd."


Mats Sundin (38) was jarenlang de onbetwiste leider van de Toronto Maple Leafs (fotobron: Mike Lynaugh)


'Hockey's greatest prize' mocht de man uit Stockholm nooit boven zijn hoofd tillen, maar met het Zweedse team was hij erg succesvol. Drie maal veroverde Sundin met de 'Tre Kronor' (1991, 1992 en 1998) de wereldtitel en in 2006 won hij in Turijn goud op de olympische winterspelen. In de NHL kreeg hij diverse onderscheidingen, zoals de Mark Messier Leadership Award.

Bron: www.tsn.caDé bekroning in Sundin's loopbaan: Goud in Turijn.Een top 10 van Sundin-momenten, volgens Sports Centre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport