Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 19 oktober 2009

[ NFL ] Grote upsets en grote games

Gawd. Weer fictieve euri verloren, een heleboel, in het afgelopen speelweekend van de NFL. Week zes. Waarin de Raiders winnen van Philadelphia, Tom Brady revenge neemt en de kicker van de Ravens hoestend een makkelijke FG mist. Arizona maakt gehakt van Seattle en Houston wint van Cincy. Wat wil een mens nog meer?

Eerst Tom Brady. De man gooide vijf TD's. In één kwart! Randy Moss heeft drie ballen mogen vangen in de endzone, Wes Welker had er twee en twee running backs mochten aan de score toevoegen: 0-59. Arme, arme Tennessee Titans. Leuk trouwens: '590' is volgens Urban Dictionary 'Short for sex or fucking.' Dat snap ik, de Pats waren fucking goed gisteren. En nee. Ik verzin dit niet: klik.

Brian Cushing, ik blijf over de man schrijven, was van grote waarde voor de Houston Texans. Zij wonnen van de Cincinnati Bengals: 28-17. Cush had, kuch, negen tackles, een interception en twee geforceerde fumbles. Dat is meer defense dan heel Tennessee bij elkaar! Zijn interceptie gooide de wedstrijd volledig op slot. 'Ik ben trots', aldus fan Tiel van den Heuvel, trots in z'n Texans broekje en Houston Sneakers aan z'n voeten. Nogmaals: Ik verzin dit niet.

Arizona 27, Seahawks 3. Kurt Warner begint de wedstrijd met 10/10 (misschien wel meer) voor 276 yards. Hij passeert de 30.000 yards grens en is samen met Dan Marino de enige die dat in 114 wedstrijden deed. Larry Fitzgerald had ook een leuke game. Fitz' in de spits had 100 yards, een touchdown op 13 vangballen.

Hoe kan Oakland van Philadelphia winnen? De Eagles maakten hun drives niet af. Ze mochten 5 fieldgoals schieten en misten er twee. Als die 'gewoon' raak waren hadden de mannen gewonnen. Verder deed het gebrek aan running game Philadelphia de das om. Passend kwamen beide ploegen ongeveer net zover vooruit. De Raiders renden echter voor 116 yards tegen 67 voor Philly. Daar hadden ze Michael Vick toch voor gehaald? Verder waren de Eagles slecht in 3th down-positie: Ze maakten maar 2 op de 14 pogingen. Zo is het moeilijk winnen ja.

De zuurste partij van de dag werd, voor mij als quasi-Ravens-fan, gespeeld in Minnesota. De Vikings wonnen thuis van Baltimore: 33-31. De Ravens stonden met 31-30 voor, een FG van Minny maakt het 33-31 en vervolgens zijn er alle ingrediënten voor een last-second fieldgoal. Joe Flacco dirigeert zijn troepen naar voren, de FG moest van Steven Hauschka komen. Hij schoot naast. Verdomme. Ik zou niet in zijn schoenen willen staan in de kleedkamer, als Tavaris Gooden en Ray Lewis (zestien tackles met z'n tweeën) verhaal komen halen. Prutser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport