Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 1 september 2009

[ NBA ] Eind augustus, met excuses

Twee dagen geen berichten omdat ik afgelopen zondag (en gisteren een beetje) genoeg bier heb gehad om een olifant in te verdrinken. Ik ben nog steeds niet helemaal 'mezelf' maar er staan alcoholloze dagen geplanned en dat zal de creativiteit wel ten goede komen.

Yao Ming kan misschien toch spelen dit seizoen. Dit nieuws komt van het hoofdkwartier van de Houston Rockets, waar de boomlange center onder contract staat. Er werd eerder deze zomer gesproken over een blessure die wellicht het einde van Yao's carrière zou kunnen betekenen. Nu zegt Daryl Morey, GM van de Rockets, op ESPN dat hij denkt dat Yao zal herstellen. De kans dat hij nog dit jaar speelt is 'kleiner dan waarschijnlijk', maar hij bestaat. Dat is tenminste iets.

Ergens haalt David Stern van achter zijn bureau opgelucht adem. Yao trekt miljoenen fans aan vanuit China. Het einde van zijn carrière zou de Chinezen opgescheept laten zitten met Yi Lian bij de Nets en Sun Yue, waarvan ik niet eens weet of die nog speelt. Dat scheelt Stern's bedrijf naar mijn voorzichtige schatting zo'n 100 miljoen aan inkomsten, aangezien niemand in een shirt van die laatste twee wil lopen.

Mikki Moore gaat naar Golden State. Als dat een move van de Warriors moet voorstellen om Stephen Jackson tevreden te stellen, zijn ze daar -denk ik- hopeloos in gefaald. Moore voegt vrij weinig toe aan een team en je krijgt haast het gevoel dat de Warriors hem halen, gewoon, om de bank een beetje te vullen. Als Stephen Jackson daar weg gaat wordt GS het eerste team met een vier-mans rotatie volgend jaar.

De GM van de Warriors heeft zich uitgelaten over de wensen van Jackson. Hij zegt dat S-Jax een 'true proffesional' is geweest sinds hij drie jaar geleden in Golden State aankwam, en dat ze die instelling ook verwachten als ze binnenkort aan trainingskamp beginnen. Hele mooie woorden om Jax te vertellen: Houd je bek dicht en speel voor die 28 miljoen die wij je betalen, clown.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport