Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 5 september 2009

[ NCAA ] LaGarrette Blount geschorst voor het seizoen

Oh Sweet Irony. LaGerrette Blount, Running Back voor de universiteit van Oregon, is voor het hele seizoen geschorst. Na een verliespartij tegen Boise State (19-8) gaf hij DE Byron Hout van Boise State een onbeschofte suckerpunch. De vuistslag kost Blount misschien miljoenen dollars, als hij lager (of helemaal niet) gekozen wordt in de draft volgend jaar. Oregon kost het incident het seizoen: Zij zitten nu met twee 'verse' runningbacks die het van Blount over moeten nemen.

Het leuke, of treurige, ligt er aan waar je staat, zit hem in de opbouw naar het college seizoen van de NCAA. Spelers moesten handen schudden voor de wedstrijd, sportiviteit voorop, dat soort zaken zouden door scholen uitgedragen worden, en door scheidsrechters worden nageleefd. Op dag één van je seizoen gebeurt dan zoiets. Dat is alsof je een klas tijdens gymles zegt een marathon te lopen en na een zestigmeter sprint zeggen ze 'fuck it...' Het is goed dat er meteen een voorbeeld uit Blount gemaakt wordt: Zulk gedrag wordt niet getollereerd. Maar is het wel wat wij, het publiek, willen?

Ik zie graag atleten die hun tegenstander wel tegen de grond kunnen slaan. Het laat zien dat zij zich inzetten voor de kleuren die ze dragen. Dat ze, en dat klinkt stom, het net zo spannend en belangrijk vinden als jij achter je televisie of in het stadion. Sport is emotie en als die emotie eruit komt, positief of negatief, dan heeft dat wat. Blount ging echter een streep te ver. Hij sloeg iemand, het bleef niet bij duwen en 'trashtalken' en wilde het publiek in om zijn punt te maken. Dit laatste doet oncomfortabel veel denken aan wat Ron Artest ooit deed en nee: Dat willen we inderdaad niet meer zien. Maar een speler die net verloren heeft en daar mee zit, die een pestende tegenstander op zijn plaats zet? Ik heb daar niet zó veel problemen mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport