Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 18 september 2009

[ NBA ] Vergrijzing dreigt voor basketball-league

Je weet dat er iets geks aan de hand is als Jason Williams niet de meest versleten veteraan is die een comeback in de NBA beoogt. De NBA vergrijst als Henry Bowers in 'It' sinds bekend is dat Greg Osterdag openbaar interesse heeft getoond om voor Dallas te spelen.

Is het toeval dat dit allemaal na de Hall of Fame speech van Michael Jordan gebeurt? In de meest arrogante toespraak ooit, van de enige man die het kan hebben, kreeg je als toeschouwer het gevoel dat Jordan niet klaar is in de NBA. Er duidelijk regelmatig filmpjes op van Jordan die les geeft aan jonge, atletisch gebouwde mannen die eigenlijk beter dan de legende zouden moeten zijn. Jordan zelf stookt het vuur ('Komt hij terug? Komt hij niet terug?') nog wat op door af en toe als een shampoofles wat zepige opmerkingen te lekken. 'Ik vind het moeilijk om naar basketball te kijken. Die gasten tegenwoordig... Er is zoveel mis met hun spel.'

Met andere woorden: MJ kan het beter. En nu heeft Greg Ostertag gedacht: 'Er is dus vraag naar veteranen in de league?!?' Dat heeft MJ niet gezegd of bedoeld. Air Jordan denkt, waarschijnlijk terecht, dat hij wel een potje kan breken tegen de Rookies van tegenwoordig. Greg Ostertag heeft de funesse van betongroeve, heeft drie jaar geen basketball gespeeld en wil nu strijden om minuten. Om tegen Dwight Howard te spelen, of wat? Tot nu toe heeft -gelukkig- alleen Portland hem een kans geboden een workout mee te draaien. Daar is geen contractaanbod uit voort gekomen en ik schat de meeste GM's wel zo slim in om dat als een voorteken te beschouwen. Maar je hebt altijd nog de Grizzlies en T'Wolves in deze league.

Het zou me verbazen als Greg Ostertag nog aan een baan komt. Voor hem is leuk, puur om komische redenen is het een giller maar denk aan het gebaar. Wat zegt het als Ostertag de league nog in weet te komen? Ten eerste dat het erg treurig gesteld is met het niveau van de centers, niet alleen in Amerika, maar in de wereld. Zijn er op dit moment geen jonge gasten te vinden die veel- en veel meer te bieden hebben dan Greg 'the Wreck'? En als hij binnenkomt, opent dat dan niet de deur voor meer uitschot waarvan we hoopten al lang afscheid te hebben genomen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport