Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 21 september 2009

[ NFL ] Football. Week 2. Deel 1.

Carolina @ Atlanta

De supporters en liefhebbers van football waren voor deze wedstrijd verdeeld in twee kampen. De ene groep had alle hoop opgegeven dat Carolina met Jake Delhomme als starter ooit nog iets zou worden, de andere groep bestond uit Bill Simmons, die zei dat Jake waarschijnlijk een goede wedstrijd zou hebben. Aan de ene kant had Simmons gelijk, Delhome was 25/41 voor meer dan driehonderd yards. Hij gooide echter wél een interception toen het er echt om hing, bij 4th en 10.
Atlanta's Matt Ryan gooide minder yards aan offence bij elkaar maar wel 3 TD's. Tony Gonzales was met één daarvan en 71 yards aan offense een grote bijdrager. Atlanta wint uiteindelijk met 28-20.

Minnesota @ Detroit

Ik schreef het al op m'n Twitter-feed in het begin van de wedstrijd: Defense in Detroit? In het eerste deel van de game stond Detroit met -slik- 10-0 voor en ik probeerde me voor te stellen hoe de media zouden reageren als Favre en Peterson niet tegen de D van de Lions zouden zijn opgewassen. Ik denk dat het meer impact voor de kranten zou hebben dan Obama die verklaart dat Bin Laden eindelijk uit zijn grot is gerookt. Hoe dan ook.
Je voelt al aan dat de Vikings uiteindelijk gewonnen hebben. Geen geweldige game van Peterson, die in het begin telkens niet verder dan twee of drie yards kwam. Hij eindigde overigens een stuk beter, maar daar zag het lang niet naar uit.
De strijd der QB's werd overtuigend gewonnen door Brett Favre die bijna perfect was in zijn korte passing game: 23/27 met 2 TD's. Rookie Matthew Stafford heeft bij Detroit nog veel te leren. Hij gooit (te) veel picks in de eerste twee weken van het seizoen, gisteren had hij er weer twee.

Cincinnati @ Green Bay

Ochocinco had beloofd een 'Lambeau Leap' te doen als hij zondag de endzone had gevonden. Hij kwam zijn woord na terwijl zijn Bengals winnen: 31-24. Spannende game, slordig einde. De highlights zijn vooral het kijken waard om de cencuur te zien die de NFL de Green Bay supporters oplegt. Handen die gecencureerd worden impliceren dat er een bepaalde vinger naar Ocho werd opgestoken, en dat zal niet de duim zijn geweest.
Charles Woodson was een beest bij Green Bay met 9 tackles en 2 interceptions, Donald Driver was met 99 yards de beste receiver. Carson Palmer had twee turnovers maar gooide drie TD's voor de Bengals, van deze kant dus geen klachten.

Arizona @ Jacksonville

Achteraf is het makkelijk praten maar áls ik een upset had moeten kiezen deze week dan was het deze geweest. Bij de bookies kreeg je tegen de drie dollar voor een Arizona pick. Wanneer besloten we deze Superbowl-ploeg van vorig jaar af te schrijven? Vorige week was niet groots maar elk team heeft weken waarin het niet draait. Deze week lopen Kurt Warner en co als een trein: 31-17.
Play van de game is een geblockte fieldgoal van de Jaguars die door Antrel Rolle werd opgevangen en naar binnen gelopen. Good stuff.
Kurt Warner zet een NFL record voor completings-percentage. 24/26, twee TD's, dat is er inderdaad één voor in de boeken. Jacksonville had tegen dit geweld weinig in te brengen. Ze sackten Warner niet één keer, dat helpt natuurlijk niet.
Aanvallend was Jones-Drew goed zoals gewoonlijk, Mike Sims-Walker ving zes ballen voor 106 yards.

Oakland @ Kansas City

De eerste winstpartij voor Oakland in het vroege seizoen: 13-10. Dit terwijl Jamarcus Russell zijn best doet ontslagen te worden voor de Raiders. De QB gooit 7/24 (leuke bijnaam zou dat zijn) voor 109 yards. Het verschil met collega Matt Cassell is dat Russell de bal tenminste bij houdt: Cassel gooide twee interceptions.
Richard Seymour heeft na één week wel laten zien dat hij een Probowler is. Althans, dat vond hij zelf schijnbaar. De nieuwe defensive end van de Raiders, geruild door de Patriots, had slechts twee tackles. Misschien dat zijn inconsistentie hem zijn baan heeft gekost bij de Patriots? Gewoon. Een gedachte...

New England @ New York Jets

Alle respect naar New York. Harde defense, coole uitvoering in de offense. Rookie Mark Sanchez ziet er uit als een veteraan in deze -verder lelijke- wedstrijd. Jets winnen compleet verdiend met 16-9 en maken wat ik vorige week schreef een belachelijk stuk.
Rookie Julian Edelman zag er goed uit voor New England. De receiver maakte gebruik van Wes Welker's afwezigheid en ving acht ballen voor bijna honderd yards. Voor de rest alleen tekenen dat het tijdperk Tom Brady misschien voorbij is. Brady haalde de 50% niet, Randy Moss werd minder vaak gevonden dan goudsporen in de polder bij Klootzakkerdam. Ik heb een roestige smaak in mijn mond gekregen bij deze wedstrijd.
Als ik aan powerrankings zou doen, als, zouden de Jets daar heel erg hoog in staan. En die zitten verdeurie bij de Pats in de divisie. Is het al te vroeg om ons zorgen te gaan maken om de play offs? Dat nog wel hè?

New Orleans @ Philadelphia

Donovann McNabb speelde, zoals verwacht, niet tegen de powerhouse die de New Orleans Saints zijn. De Eagles verloren daardoor niet onverwacht dik van de Saints: 48-22. Toch lag het niet helemaal aan gelegenheids-QB Kevin Kolb (Michael Vick mag nog niet spelen) dat de Eagles hier verloren. De derde quarterback van Philly zorgt dat mensen zijn naam voortaan kennen: Hij gooit voor 391 yards bij elkaar en twee TD's. De smet op zijn optreden komt in de vorm van drie turnovers. Scheisse.
Drew Brees gaat rustig door met van de Saints een elite team maken. 311 yards, 3TD's, één interception, een normale dag op kantoor voor nummer negen.
Marques Colston ving de meeste ballen voor New Orleans (8, voor 98 yards) en had ook de meeste TD's. Verder werd er veel gerend door de Saints: Mike Bell en Reggie Bush hadden beiden een TD en combineerden voor zo'n 120 yards.


Houston @ Tennessee

BAM! Brian Cushing! Onthoud wie er altijd al groot over de man sprak! Op Twitter regent het lofuitingen in SMS-vorm. Na de wedstrijd wordt hij al beschreven als verdedigend Rookie of the Year. En ik heb het altijd geroepen. Ik heb zelfs een mailtje van de man terug gehad. Ik droom over hem. 's Nachts. En tijdens college, in de trein. Ik weet niet waarom ik dit type.

De Texans winnen, na de hele wedstrijd achter de feiten aan te hebben gelopen: 34-31. Cush' had zeven tackles, waaronder enkele stops zéér belangrijk waren. En dan nu ruimte aan de Johnsons.
Matt Schaub gooide vier TD's voor Houston waarvan er twee naar Andre Johnson gingen. A-John had tien receptions voor 149 yards. Lekker. Aan de kant van Tennessee deed Chris Johnson nog méér zijn best. Hij rushte twee TD's op zestien loopacties (197 yards!) en ontving de bal negen keer door de lucht voor 87 keer 90 centimeter. En een TD. Fantasyspelers over de hele wereld konden hun ondergoed verschonen na deze monsterwedstrijd. Als je tijd hebt maar één samenvatting te zien van het afgelopen weekend, dan moet het deze zijn. Gekkenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport