Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 2 september 2009

[ NBA ] 1 september 2009. Een laatste RR-post

Ricky Rubio verdwijnt voor minstens twee jaar uit de gesprekken over de NBA en daarmee, vrijwel volledig, uit de mond van deze blogger. Hij heeft besloten dat hij liever naar Barcelona gaat (voor zes jaar) dan zich bij de Timberwolves te voegen, net na de club een overeenkomst over de buy out van de Spaanse guard had bereikt. Rubio legt hiermee een dikke rochel in het gezicht van David Kahn en zou naar verluid ook al gezegd hebben 'dat hij niet het gevoel heeft in Minnesota als speler te kunnen groeien en mee te kunnen dingen naar prijzen'.

De verliezers in deze rotzooi zijn miljoenen fans van goed basketball van over de hele wereld. Als je hem niet gezien hebt: Ricky Rubio vermoordde Chris Paul en Deron Williams op het basketballveld. Verdedigend gaat hij de standaard verleggen. Steve Nash had het er laatst met Bill Simmons over: De guard positie is volgens hen niet te verdedigen. Ricky Rubio kan het. De jongen is achttien. Hij komt in de NBA als hij twintig is (en dat zal waarschijnlijk niet bij de T'Wolves zijn). Alleen dat laatste zorgt ervoor dat ik rustig adem kan halen: Ik krijg alsnog twaalf tot vijftien jaar Rubio te zien.

Winnaars in deze catastrofe zijn de familie van Ricky Rubio, Ricky zelf, en ik. Voor de familie is het fijn de jongen nog even bij te hebben want laten we wel wezen, het menneke is achttien jaar oud. Ricky zelf gaat bij Barcelona leuk verdienen, kan nog even groeien als speler en kan straks naar de NBA zonder die zorgen van een lastige buy out. En deze jongen heeft zijn vriendin zo ver gekregen een tripje naar Barcelona te boeken om hem te zien spelen. Had ik al verteld dat ze Rubio-fan is? Ik ga in ieder geval proberen kaarten te krijgen en een meet-en-greet te regelen.

Wat betekent dit allemaal voor de Timberwolves? Ik denk dat het stiekem een grotere impact heeft dan alleen maar het ontbreken van een guard uit de rotatie. Kevin Love, Al Jefferson (lees: De Mannen van de Toekomst) moeten toch op zijn minst een beetje vertrouwen in de club verliezen? Er is ze een biefstuk aan een touwtje voorgehouden waar ze achteraan renden ('we gaan herbouwen, we gaan herbouwen') en aan het eind van de rit zijn ze een veteraan (Mike Miller) armer en hebben ze er Mark Blount (*proest*) aan overgehouden.

3 opmerkingen:

  1. rot op ga nu niet relativeren. Rubio moet niet zon attitude hebben. Hij wilde zn eigen team kiezen (New York) en hij zit nu in minnesota. Beetje bitchen over zn buyout wordt dat geregeld blijkt gewoon dat hij niet wilt... het is gewoon een klootzak, als je niet wilt doe dan niet mee aan de draft, je weet wat de risico's zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is nog altijd minder erg dan wat Fran Vasquez heeft gedaan. Om toch maar voor Rubio te spreken: Barcelona is echt een fantastische stad om te wonen. Ik kan het weten want ik heb er ook 3 maanden gewoond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij moet wel zo'n attitude hebben. Hij is Ricky Rubio. Het grootste talent van de wereld. En die moet niet bij een of ander pauperteam terecht komen. Miljoenen mensen moeten van hem kunnen genieten in een championship-run-&-gun-basketbal-team. Hij heeft gewoon het beste voor met ons stervelingen. En gelukkig maar. Wie wil Ricky Rubio nou bij die prutsers uit Minnesota zien? Barcelona slacht Minnesota met 30 punten verschil. Dus sportief gaat hij er ook niet op achteruit ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport