Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 22 september 2009

[ NFL ] Football. Week 2, deel 2.

St. Louis @ Washington

Geen grootse pot, Washington wint met 9-7 waarmee St. Louis op een verbluffende 3.5 pts per game gemiddeld komt. Danny Koevermans heeft meer rendement dan dat, kom op! Albert Haynesworth had één hele tackle voor de Skins, die de bal aan kicker Shaun Suisham mogen geven. Hij was 3/3 aan fieldgoals.
Goede game van safety Chris Horton. Hij leidde de Redskins in tackles (5) en forceerde een fumble die de wedstrijd zo'n beetje op slot gooide.

Tampa Bay @ Buffalo

De Bills presteerden vorige week al boven verwachting en laten ook deze wedstrijd zien over de nodige fire-power te beschikken. Ze winnen door een sterk eerste kwart (17-0) vrij gemakkelijk: 33-20. WB Trent Edwards deed het qua yards rustig aan maar vond wel twee receivers (waaronder Terrell Owens) voor touchdowns. Running back Fred Jackson maakt zich bekend in de league en rent voor 163 yards.
Voor Owens denk ik dat de gevoelens gemengd zijn. Hij had waarschijnlijk niet eens durven hopen dat de Bills een legitiem team zouden zijn. Alleen is zijn rol nogal beperkt. Hij had slechts drie receptions deze keer nadat de Pats hem vorige week ook al tot een non-factor maakten.
Tempa Bay's QB Byron Leftwich is een twijfelgeval voor fans van de Buccaneers. Ja, hij gooide bijna driehonderd yards en drie TD's maar als je daar twee interceptions tegenover stelt is het alsof je een geweldig feest voor je supporters houdt maar je nodigt Cooldown Cafe uit om de muziek te regelen en nee, ik ben geen fan van Cooldown Cafe.

Seattle @ San Francisco

23-10 Voor de 49'ers, verder weinig over te zeggen. Running Back Frank Gore verzorgde de gehele aanval voor de 49'ers, hij rende voor meer dan 200 yards en twee TD's. Safety Jordan Babineau deed het goed voor de Seahawks, hij had zeven tackles.
Voor Seattle was het ook een kans voor backup QB Senece Wallace om zijn gezicht te laten zien. Matt Hasselback raakte geblesseerd (weer die ribben...) en Wallace gooide in één helft voor 127 yards, een TD en een pick.

Pittsburgh @ Chicago

Ik zou toch zweren dat Pittsburgh deze binnen ging lopen alsof het een museum van 'easy double-u' was. Ik heb het begin van de wedstrijd gezien en Big Ben marcheerde naar de endzone op een manier die het best als 'Tom Brady, vierde kwart, Buffalo' omschreven kan worden. Schijnbaar is Pittsburg net zo hard ingekakt als ikzelf afgelopen zondag. Zij stonden toe dat Chicago en Jay Kutler terugkwamen en een fieldgoal mochten nemen om de boel net voor tijd te beslissen: 17-14.
En ere wie ere toekomt: Jay Cutler was goed. 27/38, 236 yards en 2 TD's. Dat lijkt meer op de wedstrijd die je van zo'n praatjesmaker mag verwachten. Defensive End Alex Brown was ook groots voor de Bears met vijf tackles (twee sacks).
Ben Roethlisburger deed het rustiger aan met 221 yards, 1 TD en een pick. Santonio Holmes en Hines Ward waren -as usual- zijn favoriete doelwitten.
Even over Hines Ward: Ik dacht altijd dat hij Heinz heette. Een donkere kerel die Heinz heet zou net zo mooi zijn als een wit meisje bij de hockeyclub die DequonDe of La'Teefa ofzo wordt genoemd.

Cleveland @ Denver

Niets schokkends hier, al is het mooi om te zien dat Denver een ramp van een pre season achter zich heeft gelaten en completions krijgt van Kyle Orton. Orton gooide voor 263 en zes puntjes. Solide. Denver wint gemakkelijk: 27-6.
Het is altijd mooi om een verdedigende speler in het zonnetje te zetten. Elvis Dumervil 'rockte' (woordgrap! woordgrap!) de verdediging van Denver met zeven tackles, vier sacks. Is er iets mooiers dan een brute footballspeler die na een sack een feestje viert en staat te brullen alsof hij een gladiator is? Halve liters op een zonovergoten terras. Verder kom ik niet. Jij ook niet.

Baltimore @ San Diego

Een zeldzaamheid deze week: Spanning. Baltimore wint nipt: 31-26. Ook hier een pluim in de reet van de verdedigers: De Chargers werden, vooral op het eind, gelimiteerd tot fieldgoals waar TD's de wedstrijd op slot hadden kunnen gooien.
De Ravens hebben een tof team. Ik mag Joe Flacco wel en ik raakte in de pre season al geintimideerd door linebacker Ray Lewis die naar m'n scherm stond te blaffen. Dit weekend was Lewis ook weer een held met tien tackles en een geforceerde fumble. Verder hield hij een play van San Diego tegen die de wedstrijd op het eind om had kunnen gooien.
Dames en heren: Na New England en Houston mijn favoriete team: De Ravens.

New York Giants @ Dallas

Hier hebben heel veel mensen, heel veel geld op verloren. De Giants zouden we geimponeerd zijn door dat nieuwe, grote stadion! De Cowboys zouden wel geinspireerd zijn door datzelfde miljarenproject. Gedachte van veel fans: De Giants zouden hier verliezen en Dallas zou het grootste homefield adventage krijgen sinds de New York Knicks toen zij er nog toe deden.
Je voelt hem: De Giants winnen. Nipt, 33-31. Ely 'Het Knappere Broertje Van' Manning had het beste van het spel tegen Tony Romo. Manning vuurde af voor 330 yds en 2 TD's, Romo hield zich bezig met de bal teruggeven aan New York: 127, 1 TD, 3 INT's.
Manning heeft in Mario Manningham en Steve Smith twee jonge knapen gevonden met zachte handjes. De twee receivers vingen de bal beiden tien keer voor in totaal 284 yards en twee TD's. Ergens vragen Randy Moss en Terrell Owens zich af of zij zoiets nog zouden kunnen.
Voor Dallas deed RD Marion Barber het zeker niet onverdienstelijk. Hij droeg de bal 18 keer voor 124 yards, wat zeker nodig is als Romo niet naar zijn werk komt.

Indianapolis @ Miami

Goed nieuws voor de Patriots als Miami verliest: 27-23. Pappa en mamma Manning zijn trots op hun kroost: Payton gooit voor 300+ en 12 punten zonder een turnover te plegen. Chad Pennington stond droog qua TD's en gooide wel een interception aan het eind van de wedstrijd, in een poging een touchdown te gooien in de laatste seconden.
Alle lof voor Tight End Dallas Clark. Ik waardeer deze positie pas sinds ik m'n toekomstig HOF'fer (Dwight End, vat je 'em) in Madden '08 op deze positie heb staan. Clark had 180 yards en een TD, die yardage is het op drie na hoogste wat ooit door een TE bij elkaar is gelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport