Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 14 september 2009

[ NFL ] Football. Week 1. Deel 1.

We zijn begonnen! Afgelopen weekend is het NFL American Football seizoen begonnen. Ik heb er zin in, ik heb wat wedstrijden gezien, ik heb veel geluisterd. Ik heb veel gelezen. De komende weken elke maandag of dinsdag moet je hier zijn voor een compleet overzicht in onbeschoft veel woorden met onnodig commentaar en observaties. Lets go.

Tennessee @ Pittsburgh

De Titans tegen de Steelers. De eerste wedstrijd van het seizoen vond donderdag plaats. Schijnbaar kwamen er een hoop bloggers en schrijvers in Amsterdam bij elkaar om de wedstrijd live te kijken. Ik zat serieus te overwegen er ook heen te gaan (vanuit Brabant zuidoost) maar besloot toch mooi te gaan slapen. De ochtend erna zie ik dat die kerel van die american football blog het niet volhield en ook om 1.00 op één oor lag. Je wordt oud Perry. Je wordt oud.

Ik keek de wedstrijd op vrijdag en heb flink zitten noteren wat me opviel. Dat blaadje ben ik kwijt, dus uit m'n hoofd:

* Polamalu was geniaal. Die man is zo snel, zo sterk, hij ziet alles. Hij had in het begin van de wedstrijd geloof ik al vier tackles terwijl de rest van zijn team er in totaal misschien drie hadden.
* De Steelers' defense kwam traag op gang. Tennessee leek in het begin van de wedstrijd de sterkere ploeg. Twee verneukte fieldgoals hadden deze pot vroegtijdig kunnen beslissen.
*Bij de blessure van Polamalu trok ik een hoofd alsof ik een hap uit een citroen nam. Ik heb afgelopen zondag een hap uit een ui genomen en toen trok ik denk ik ook een vervelend hoofd. Maar niet zoals bij Troy. Nog niet bijna.
* Ben Roethlisburger speelde als de verdediging van 'zijn' ploeg: In het begin was het niet veel maar hij eindigde met meer dan 350 yards geloof ik.
* Heinz Ward ging overtime in met de potentie om de grootste kneus van week 1 te worden. Hij fumble-de met seconden voor tijd de bal waardoor Pittsburg geen beslissende fieldgoal kon nemen. In overtime reageerde hij als een kampioen met twee vroege catches die ruimte gaven voor een beslissende fieldgoal.

Miami @ Atlanta

Goed nieuws voor mijn New England Patriots: Miami verliest de eerste wedstrijd van de Falcons: 17 - 7. Een miraculeuze vangbal door Greg Camarillo aan de kant van de Dolphins was voor de ploeg van Miami de enige highlight. Dát, en het feit dat de Wildcat sf en toe nog zeker effectief bleek.
Tony Gonzalez had voor de Falcons een prachtige touchdown met voetenwerk waar Michael Jackson jaloers op zou zijn. Mike Peterson besliste deze wedstrijd in de defense. De linebacker forceerde een fumble en pickte een pass van Chad Pennington.

Kansas City @ Baltimore

Een feest met oplopende score in Baltimore waar de thuisploeg won van de Chiefs met 38-24. Joe Flacco gooide voor de Ravens meer dan 300 yards bij elkaar voor 3 touchdowns en één pick. Deze wedstrijd ging lang gelijk op, waarbij Baltimore pas een gat maakte met een paar minuten te gaan. Flacco vond Mark Clayton voor de zes punten. Willis McGahee bevroor de wedstrijd met een paar seconden te gaan. Clayton had de meeste yards ontvangen: 77 yards op vijf ballen.
De Ravens staan te boek als een rennend team en dat label lijkt ze na deze wedstrijd niet helemaal meer te passen. Flacco is een tweedejaars quarterback en hij lijkt comfortabel om flink te passen in een wedstrijd. Verder had Flacco zelf vijf rushes voor achttien yards.

Philadelphia @ Carolina

Gemakkelijke winst voor Philly: 38-10. Of het volgende week tegen de Saints valt te bezien. Quarterback Donovan McNabb ging bij een rushing touchdown neer met een gebroken rib. Hij kwam niet terug, zal denk ik niet op tijd hersteld zijn en Michael Vick - die gehaald werd voor zulke situaties - mag vanaf week drie pas spelen. Philly, we have a problem...
En ik voel me slecht voor Jake 'mistake' Delhomme. Hij gaf de bal vier keer aan Philadelphia terug met slecht gelezen routes, slecht gegooide passes en een fumble die meteen tot een touchdown leidde. Dit is zijn eerste wedstrijd na het debakel in de play offs, toen hij tegen de Cardinals vijf turnovers had. Negen turnovers in twee wedstrijden. Delhomme's zelfvertrouwen heeft op het moment waarschijnlijk de waarde van een puisterig meisje van twaalf dat borstjes krijgt en met haar mamma naar de C&A loopt om een huidskleurig A-cupje te kopen. Één opsteker voor Carolina: Meer van dit soort stinkbommen van jullie QB en hij krijgt niet eens de kans om de play offs eigenhandig te verneuken!

Denver @ Cincinetti

Kyle Orton herstelt van een dramatische pre season als Denver wint in Cinci. Een paar seconden voor tijd liep Brandon Stokey een 83 yard-touchdown binnen. 38 seconden voor tijd scoorden de Bengals wat de winnende TD had moeten zijn. Nu gaat Denver er met de punten vandoor: 12-7.
Carson Palmer was wat roestig voor de Bengals: De QB gooide wel bijna 250 yards maar mocht geen touchdown noteren en leverde de bal twee keer in.
Brandon Marshall was de laatste weken in het nieuwe omdat hij zich kinderachtig gedroeg bij de Broncos. Hij ving vier ballen voor 27 yards maar liet ook een hoop ballen door zijn handen glippen. Hiervan viel er één in de handen van Stokey en we weten inmiddels allemaal wat er toen gebeurde.
Chad Ochocinco is ook een wekelijkse krantenkop. Hij speelde wel solide voor de Bengals maar zijn club schoot offensief gewoon tekort. Je hebt wedstrijd met weinig punten omdat er goed verdedigd wordt en je hebt potten waar ze de bal van tevoren met groene zeep hebben ingesmeerd. Deze wedstrijd hoorde bij die laatsten.

Minnesota @ Cleveland

Brett Favre's debuut was een succes. In de tweede helft van Vikings @ Browns liet Minny zien waar het betere team tussen deze twee vandaan kwam. Adrian Peterson heerste en liet zien waarom fantasy eigenaars een moord om zijn diensten zouden doen. 'All day' had drie rushende touchdowns, Favre gooide er één naar rookie Percy Harvin. Voor Cleveland
Brett Favre lijkt dus, gezien de eerste signalen, goed terecht gekomen. De 39-jarige QB lijkt te beseffen dat de Viking van begin tot eind Adrian Peterson's team zijn. Favre probeerde gisteren maar 21 passes te gooien (14 compleet, 110 yards) terwijl Peterson er in zijn ééntje 180 bij elkaar rende op 25 draagacties.

New York Jets @ Houston

Dit is dan weer slecht nieuws voor de Patriots. De Jets zagen er verrekte sterk uit tegen (ook 'mijn') Houston Texans. De verhaallijn van deze match up: Brian Cushing vs. Mark Sanchez. Beide mannen speelden samen in college, Cushing wordt als linebacker nu geacht Sancez' kop van zijn romp te rukken. Dat lukte niet, beide mannen speelden wel goed.
Sanchez gooide voor 272 yards en een touchdown in zijn 'echte' debuut. De Rookie had ook een sterke pre season dus écht een verrassing kunnen we het niet noemen. Cushing had vijf tackles en miste er een paar die hij over enkele weken ongetwijfeld wél maakt. Cushing heeft door een knieblessure de hele pre season gemist. Dat komt wel goed.
Andre Johnson stelde teleur voor Houston. De Texans hadden met hem een moordwapen wat ze een hele behoorlijk offense in de league gaf vorig jaar. Hij werd in bedwang gehouden voor vier ballen, 35 yards.

....

even rust. Vanmiddag méér

2 opmerkingen:

  1. Favre heeft nog nooit een RB gehad zoals peterson... en nu hij beseft dat AP de toekomst is, zou je kunnen zeggen dat het plaatje compleet is... ik zeg dat met AP all day, de vikes de SB kunnen halen... en misschien zelfs kunnen winnen... nice blog btw

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport