Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 26 september 2009

[ NBA ] Stephen Jackson en Raja Bell beschikbaar

Om toch maar weer eens iets over de NBA te schrijven, een paar korte zaken die de afgelopen dagen te lezen / horen vielen, en mijn gevoelens daarbij. Dus pak je gitaar, sla een akkoord aan, snij je polsen door voor deze emo-column.

* Stephen Jackson is beschikbaar. Zoveel is duidelijk uit woorden van Don Nelson. Jackson is zonder enige twijfel de MVP van de Warriors, in hoeverre dat iets zegt over Golden State blijft onuitgesproken. Jackson heeft een paar wegen terug laten weten te willen verkassen naar een stad waar gewonnen wordt. Jax wil een ring. Nelson en het management van de Warriors zullen de knucklehead wel shoppen omdat de voorbeelden waarbij zulke situaties (ontevreden ster die toch speelt) goed gingen, schaars zijn.
Ik vind de move van Jackson zwak, de meeste spelers van zijn kaliber nemen juist graag de uitdaging op zich om zelf een team van de grond te trekken. Aan de andere kant geeft het ook wel sportiviteit aan: Dit gaat niet om het geld of de roem (in een nieuw team zal hij een kleinere rol spelen), maar écht om het winnen.
Ik zou er tot slot niet van versteld staan als één van de grote teams in de league, die al een goede zomer gehad hebben, Jackson oppikt voor wat picks en een versleten veteraan.

* De Charlotte Bobcats schijnen Raja Bell in de vitrine te hebben staan. Ik zoek ook naar een reden, sorry. Bell's komt bij Charlotte (samen met Boris Diaw) draaide de organisatie een halve slag om. De Cats waren eind vorig seizoen een behoorlijk respectabel team. Dát, en het feit dat verdedigende snelle kerels als Bell niet voor het oprapen liggen, zet voor mij vraagtekens bij het bericht. Of het moet zijn dat de Bobcats er een betere speler voor terug krijgen maar dat lijkt me met Bell's salaris en speelminuten een moeilijke opgave.

* De NBA staat klaar om het voorseizoen met vervangings-scheidsrechters te beginnen. In een vorig stuk gaf ik ze groot gelijk: Die arbiters moeten niet zo mauwen. Bovendien zou het een frisse bries zijn als deze nieuwe scheidsen, die zich willen bewijzen, helemaal wars zijn van 'star calls' en gewoon fluiten als LeBron of D-Wade lopen maakt. Dat zou goed zijn. Maar.
Nu lees ik dat in 1995 ook al eens zo'n situatie voor is gekomen. En dat toen bleek dat de vervangers voor een reden uit de league bleven: Ze floten slecht. Onder de crew die nu, bijna vijftien jaar later, het veld gaat betreden zitten twee kerels die al eerder door de NBA ontslagen zijn. Als dat een teken is voor wat komen gaat is het alsof we zojuist 'de dood' uit een Tarotspel hebben getrokken. Niet goed.

* Chris Bosh z'n hamstrings doen pijn. Boeiend, hij mist een training. Maar ik had een reden nodig om zijn naam te noemen: Bosh schijnt flink wat spieren te hebben gekweekt deze zomer. Als hij daarbij zijn snelheid heeft behouden en nu dus eindelijk wat te betekenen heeft in de verf, in plaats van daarbuiten, nou... Dan zou Toronto misschien weer eens het bekijken waard zijn. Eens per maand ofzo. Hooguit twee. Nog steeds geen fan, maar het zou wel tof zijn als Bosh eindelijk goed genoeg wordt om écht de 'main man' van de Raptors te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport