Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 10 september 2009

[ NBA ] Iverson naar de Memphis Grizzlies

Allen Iverson wordt een Grizzly. Dit nadat de Grizzlies en A.I. al een paar dagen om elkaar heen aan het draaien waren. Iverson 'tweette' dat 'God Memphis gekozen heeft' als de plek waar hij zijn carrière voortzet. Volgens mij was het echter het werk van Satan. Ik zie geen enkele manier waarop dit gaat werken. Geen enkele.

Iverson heeft vorig jaar duidelijk gemaakt dat er maar één manier is waarop hij het basketballveld op wil komen: Als een starter. In Detroit fake-te hij een blessure toen hij van de bank zou komen en hij liet weten liever met pensioen te gaan, dan als zesde man van de bank te komen. In Memphis lopen twee guards rond die óók moeten spelen, waarvan er één (O.J. Mayo) de toekomst van de club is en precies hetzelfde speelt als A.I.

O.J. Mayo en Allen Iverson samen in één backcourt? Beide mannen hebben de bal nodig. En dan niet alleen om te scoren, ik bedoel om tevreden te zijn op het veld. Zij maken plays, het liefst voor zichzelf, maar moeten de Spalding daarvoor in hun handen hebben. Mayo en Iverson gaan, als Iverson inderdaad gaat starten, een geschatte zeventig procent van de schoten nemen in Memphis. Dat, of één van de twee moet flink inboeten in zijn spel, en dat is juist hetgeen Iverson heeft duidelijk gemaakt niet te willen doen. Één van de twee gaat een minder prominente rol spelen en dat is niet de ex-All Star, toekomstig Hall of Famer, nu over-de-topper Allen Iverson. Onder die termen komt hij, in ieder geval voor zichzelf, niet naar de Grizzlies. Mayo is genaaid.

En dan hebben we het alleen over O.J. Mayo. Rudy Gay zou in mijn ogen een Brandon Roy in deze league kunnen zijn als hij een team tot zijn beschikking had. Met de komst van O.J. Mayo zou hij tweede man achter een rijzende ster kunnen zijn. Nu wordt hij derde (of vierde, zie later) optie, moet hij gaan smeken om de bal en blijft er voor hem weinig pret over bij de Grizz. En dan heb ik de klapper nog voor de laatste alinea bewaard.

Zach Randolph. Chris Wallace heeft de ballenknuffelende, non-defense spelende, weinig intelligente powerforward óók nog in het team gehaald. De Grizzlies namen vorig jaar zo'n 6300 schoten in het seizoen. Mayo en Gay hadden er 1200, Iverson zal dat aantal ook zeker halen, als hij gezond is. Zach Randolph is er de speler naar óók zijn deel op te eisen. Je houdt zo - in een seizoen - vijftienhonderd schoten over voor acht spelers. Dat is, per speler, iets meer dan twee per wedstrijd.

Voor mijn laatste punt: Vergeet Mayo, vergeet Randolph en we doen gewoon alsof Rudy Gay een talentloze krant op het veld is. Wat doet dit met Mike Conley? Conley heeft vlagen laten zien van spel waar Iverson op dit punt in zijn carrière amper aan kan tippen. De jonge guard verliest zijn starting plek en daarmee een bende aan minuten. En wat hoort hij in de kleedkamer? Dat het okay is te doen alsof je rug pijn doet, als je rol in het team je niet bevalt? Dat je met kerst thuis moet blijven, ook als je coach een extra training heeft geplanned omdat je team suckt? Dat je best alleen kunt spelen voor betere stats en een beter contract? Ik vind het niet ver gezocht om te denken dat Iverson en Randolph écht over zulke zaken praten.

3 opmerkingen:

  1. Chris Wallace laat nog eens duidelijk zien dat hij de master-of-mistakes is. Denk dat hij bang werd omdat Milwaukee hard aan het zakken is, Minny zonder Rubio weinig potten gaat breken en ook de Kings er nauwelijks op vooruit zijn gegaan. Nee, na deze signing zullen alle 3 niet aan de poten van Memphis kunnen zagen: Chris Wallace heeft er wederom voor gezorgd dat de Grizzlies weer een stapje terug zetten in hun evolutie en de absolute favoriet zijn om het slechtste record neer te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi stuk. Helemaal mee eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. haha A.I's gon' prove you wrong :)

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport