Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 29 september 2009

[ NBA ] Allen Iverson's eerste kronkel en meer

Het was een kwestie van tijd. Dat voorop. Gisteren kwam het eerste vuiltje aan de lucht in de rommel rond de Memphis Grizzlies. Allen Iverson heeft (schijnbaar) gezegd dat hij teamcaptain wil zijn het komend seizoen. 'I want to do what nobody thinks I can do... Lead.'

Het ernstige is dat ik het helemaal kan zien gebeuren, aangezien de captain nu O.J. Mayo is. Twee dingen: Ten eerste zie ik niet hoe O.J. Mayo ooit captain kan zijn, laat staan in zijn tweede jaar in de league. Een captain moet een leider zijn die zijn team beter maakt en inspireert, niet iemand die alleen denkt aan of hij zijn 20+ voor de nacht al heeft genoteerd. Ten tweede: Wie zou het anders moeten doen voor de Grizz? Rudy Gay is mij wat te stil in de hele kwestie. Ik heb nog nergens quotes of iets van 'de ster' gelezen over hoe hij het nou vindt om met A.I. te gaan spelen, over hoe hij het vindt dat zijn team Zach Randolph heeft gehaald.

Dus Allen Iverson zal uiteindelijk wel captain worden voor de Grizz en dus waarschijnlijk ook een starter zijn. Want dat kan goed de onderliggende motivatie zijn. Als hij captain is, moet hij minuten maken. Iverson's aspiratie om captain te worden gaat denk ik slecht werken voor de Grizzlies' chemie. Waarom zou O.J. Mayo iets aannemen van iemand waar hij zelf van denkt: 'Jij bent zoooo 2003...'

***

In Golden State gaat het ook lekker. Don Nelson maakte een tijdje terug opmerkingen om de wond te zalven die Stephen Jackson achterliet. Jackson zei dat hij geruild wilde worden, Nelson zei dat hij nog steeds vertrouwen heeft in zijn ster. Jackson reageert zoals nutcases zoals hij dat doen: Hij herhaalt zijn woorden. Niet letterlijk, dan krijgt hij een boete, maar hij blijft bij zijn eerdere commentaar: 'I'm always going to be upset or pissed off until I start winning.' Verder zegt Jax dat hij toch wel hard zal spelen voor Golden State, uit respect voor teamgenoten en de coaching staff. Fijn.

Monta Ellis is ook stil geweest de afgelopen maanden. Hij is er klaar voor om dit jaar te knallen als een malle. Enig probleem is dat Ellis de belofte kreeg dat hij de toekomst voor Golden State was. Er zouden geen nieuwe guards gedraft worden als hij bij zou tekenen. Dit laatste gebeurde, en het eerste tot grote verbazing van Ellis ook. De eerste openlijke kritiek op zijn club legt slechts een kwestie van tijd.

Over de Jackson-situatie: 'At the end of the day,when the ball is tipped off, I know that Stephen will be there to play basketball, wether he's here or somewhere else.' De laatste keer dat iemand een dierbare zo liet vallen was tijdens 'Cliffhanger' met Sylvester Stalone. Ellis had niet minder geinteresseerd kunnen zijn en ik heb een nieuwstip voor hen: Zonder Stephen Jackson gaan jullie helemaal nergens heen!

En dan het mooiste: Ellis gooit meteen even zijn nieuwste Rookie onder de bus: Golden State draftte guard Stephen Curry met het idee om Ellis en Curry samen in een backcourt te zetten. Voor ze ook maar een minuut samen gespeeld hebben concludeert Ellis dat het niet gaat werken. Hij kan het niet voor zich zien, kan niet zien hoe het kan werken. 'Can't win that way.' Verder heeft hij het gevoel dat coach Don Nelson de hoogtij dagen met Baron Davis en Ellis als 1 en 2 opnieuw wil creëren. Maar, in de woorden van Monta Ellis: Curry is geen Davis. Hij is te klein, heeft niet de ervaring. Waarschijnlijk heeft hij gelijk, maar het is niet alsof ze veel andere opties hebben. Een startende vijf van Curry - Ellis - Jackson - Biedrins - Randolph? Daar zou ik graag naar kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport