Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 15 september 2009

[ NFL ] Football. Week 1. Deel 2.

Jacksonville @ Indiana

14-12 Voor de thuisploeg (Colts) in wat waarschijnlijk een thriller moet zijn geweest. Ik heb de wedstrijd niet gezien en verbazingwekkend weinig affiniteit, als je dat zo schrijft, met beide ploegen. Heel koud wat cijfertjes:
Peyton Manning was solide maar niet formidabel. Hij passte wel 300+ yards bij elkaar maar had 'slechts' één touchdown en een interceptie. Hij vond Reggie Wayne tien keer voor 162 yards en de zes punten, de andere TD kwam van back Joseph Adai.
Maurice Jones-Drew zal veel fantasyspelers kwijlend in hun stoel hebben achtergelaten. Hij blonk uit voor de Jaguars, hij droeg de bal 21 keer voor 97 yards. Jags QB David Garrard gooide 14/28 voor 122 yards zonder TD.

New Orleans @ Detroit

Verhaal met twee kanten. Het zal niemand verbazen dat Detroit hier verloren heeft. Toch vraag je je af hoe lang hun losing streak gaat duren, sinds zij vorig seizoen al hun wedstrijd verloren. De Saints kregen in de uitwedstrijd een career game van QB Drew Brees. Brees lijkt van plan het all time record voor yards en touchdowns te willen verbreken. Hij gooide voor bijna een mijl (nou vooruit, 358 yards) en mocht zes keer (!) de handen in de lucht steken voor een TD. De Saints noteerden 45 punten.
Detroit-fans moeten iets positiefs uit deze wedstrijd halen: Met een draak van een wedstrijd van Rookie Matthew Stafford (0 TD's, 3 INT's) scoorden zij toch 27 punten. Tegen New Orleans, geen slecht team. Als Stafford wat comfortabeler en wijzer wordt en de defense wordt ook wat kundiger, dan zou je toch verwachten dat een winstpartij niet lang op zich laat wachten. Je voelt je nu al lullig voor het team dat Detroit de eerste winst in meer dan een jaar gaat geven.

Dallas @ Tampa Bay

De Cowboys reageren goed op het verlies van Terrell Owens en het feit dat zij een televisie zo groot als Luxemburg in hun stadion hebben hangen. Dallas was het mikpunt van spot de afgelopen weken maar er is 'no fucking around' in Dallas 'any more': De Cowboys winnen met 34 - 21. Tony Romo liet weer eens zien een elite quarterback in de league te zijn: 16/27, 353 yards, 3 touchdowns. De vraag was wie er na het vertrek van T.O de ballen ging ontvangen voor Dallas. Patrick Crayton ving vier bommen voor 135 yards en een TD, zes andere Cowboys werden door Romo succesvol aangespeeld.
Aan de kant van Tampa Bay werd door Cadillac Williams en Derrick Ward sterk gerusht, de mannen waren samen goed voor 159 yards en twee touchdowns op 25 loopacties. Het spel van Williams zal fans van de Buccaneers goed doen: Vorig jaar kwam de back weinig in actie en dan is het altijd maar de vraag hoe het seizoen erop verloopt.

San Francisco @ Arizona

De 49'ers laten zien dat een terugkeer voor de Cardinals in de Superbowl op dit moment vergezocht lijkt. De ploeg uit San Francisco wint in Arizona benauwd met 20 - 16 nadat het thuisteam een voorsprong van 16-13 had opgebouwd. Kurt Warner was voor de Cards nog niet helemaal scherp, Larry Fitzgerald had een TD en dat maakt mij altijd gelukkig. Tim Hightower liet zien hoe dynamisch hij als speler kan zijn. Hij rushte voor de Cards 15 yards bij elkaar maar ontving ook passes in het achterveld waar hij 121 yards (op twaalf passes) bij elkaar rende.
San Francisco heeft Michael Crabtree niet nodig. Michael wie? Veteraan Isaac Bruce had 74 yards op 4 passes, Tight End Vernon Davis ontving 40 yards van QB Shaun Hill.

Washington @ New York Giant

Een leuke wedstrijd op ESPN America met trick plays, gruwelijke defense, stoere acties, alles. Het tragische is alleen dat de uiteindelijke verliezer ook heel leuk speelde, waardoor je het de Skins eigenlijk ook wel gunde de punten te pakken. Fake Field Goals zijn snoepjes voor de football liefhebber en ik sluit niet uit dat het door mijn achtergrond in basketball komt, dat ik zulke fakes zo ontzettend vet vind. Verder was de rushende TD van New York ook puur goud. Eli Manning vond Manningham die de grond amper aan leek te raken voor zijn zes punten van de dag. Osi Umenyiora stripte de bal een keer en liep hem binnen voor een verdedigende touchdown. Hij had eerder al een sack genoteerd.
Ik keek ook naar deze wedstrijd uit om te zien of Albert Haynesworth zijn 100 miljoen waard was. De man maakte geen bijzondere indruk, was niet de gevaarlijkste speler in de verdedigende unit voor Washington, en eindigde met vier tackles. London Flatcher was wat dat betreft intimiderender als Linebacker voor de Red Skins: Hij had elf tackles.

St. Louis @ Seattle

Er valt wat te vieren in Seattle en men rouwt in St. Louis. De Rams, mijn team in Madden '08, zijn de eerste ploeg die geen punten op het bord weten te zetten in de eerste game van het seizoen. Seattle wint met nadruk: 28-0.
De Seahawks' verdediging heeft nu een prestatie waar het in ieder geval deels op terug kan vallen de komende weken. Teams zullen niet tegen de Hawks ten strijde trekken met het gevoel dat er wel iets te halen valt: Seattle haalde slechts vier 'first downs' en kwamen rushend niet verder dan 77 yards.
Matt Hasselback passte Seattle naar de overwinning met 3 TD's, 2 intercepties op 36 worpen.

Chicago @ Green Bay

Ha-Ha! Jay Cutler, met z'n grote bakkes... De nieuwe quarterback van Chicago laat Denver zien dat ze best zonder hem kunnen. Het plan was zijn onmisbaarheid en supremiteit aan te tonen, in plaats daarvan maakt Cutler een clown van zichzelf en verliest hij zijn eerste wedstrijd in Bears-uniform: 21-15. Cutler gooide minder dan de helft van zijn passes goed (17/36, heerlijk), voor slechts één TD (mooi, mooi) en vier interceptions. Ergens legt Jake Delhomme een hand op Cutler's schokkende schouders.
De wedstrijd was spannend tot het eind tot Cutler een interceptie gooide met nog een goeie minuut te gaan. Erg anti-clutch voor een zelfbenoemd ster-QB.

San Diego @ Oakland

San Diego wint, 24-20. Twee namen:
LaDainian Tomlinson liet zien dat mensen hem niet moeten afschrijven. Na dit weekend zal hij misschien niet meer van de daken gaan schreeuwen dat hij beter is dan Adrian Peterson maar met 55 yards op 13 carries, en een touchdown, ben je zeker geen slak op het footballveld.
Richard Seymour kwam van New England (de hemel) terecht in de beerput die Oakland heet te zijn. Geruild worden van een potentiëel Superbowlwinnaar naar een ploeg die gedoemd is sub-500 te eindigen is nooit een fijn gevoel. Of het nou uit wraakgevoelens of proffesionaliteit is: Seymour stapt bijna letterlijk van het vliegveld het stadion binnen en maakt zich kenbaar. De Defensive End had drie tackles en twee sacks en lijkt zich echt te willen bewijzen.
Verder: LB Stephen Cooper was een beest voor San Diego met elf tackles zonder te missen. Hij forceerde ook een fumble. Tight End Zach Miller was solide bij de Raiders: Hij ving zes ballen (team high) voor 96 yards. Ik zie de advertenties al in het vakblad voor de footballbond staan: 'Wide Receivers met zachte handjes gezocht. Bonus: Lekker mopperen met Richard Seymour in de kleedkamer.'

Over de New England Patriots ga ik deze week een groot stuk schrijven, daarover later meer.

1 opmerking:

  1. Haynesworth maakte, belhalve de 4th down stop, inderdaad geen goede indruk... Skins pass D was daarnaast echt treurig(voor de kwaliteit van de DBs)... en London Fletcher: ik snap echt niet waarom hij nog niet naar de ProBowl is geweest.. Hij is zonder enige twijfel, een van de best LBs in de NFL

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport