Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 17 september 2009

[ NBA ] We zitten zonder scheidsrechters

"Well, I'm very proud. This is a tremendous demonstration on the part of these folks. I don't know what else they can do to show that they want a deal done; they're not leaving. They're not going back to their families. They're staying here and showing they clearly want to get back to work, and they're willing to stay here to ratify an agreement, but the league has to meet us halfway. So I'm hopeful from our standpoint. I just need the league to move a little with us."

Dit zijn de woorden van onderhandelaar Lamell McMorris over de praatjes die gebezigd worden tussen 'de NBA' en 'de scheidsrechters'. De overeenkomst tussen beide partijen is verlopen en het zou fijn zijn als we per 1 oktober een nieuwe set afspraken hebben. In oktober beginnen de pre season wedstrijden en... Wacht. Ik begin het hier op te nemen voor de mannen in zwart-wit. Weg met die bejaarde bende! Oprotten Dick Bavetta, Joey Crawford en al die naamloze kneuzen die net zo beroerd fluiten. Jullie willen meer geld? Ze zouden jullie salaris af moeten pakken.

In het bedrijfsleven wordt je niet beloond voor het verzaken van je taken. Je krijgt geen bonus als je de achterban van het bedrijf waar je voor werkt aanzet tot moord en doodslag. De scheidsrechters in de NBA waren misschien goed, eind jaren tachtig, maar hebben de leeftijd bereikt waarop ze vier keer per nacht hun bed uit moeten om wat vroege ochtendurine uit te druppen. Behalve Dick Bavetta, die draagt inmiddels luiers.

De partijen zijn zo'n 700.000 dollar verwijderd van een overeenkomst! Zevenhonderdduizend! Ik wist niet dat scheidsen zoveel verdienden, laat staan dat ze flauw gaan doen om zulke bedragen. De refs willen 3.200.000 verdienen. Drie komma twee miljoen! Hoe ongehoord, onbeschaamd is dat! De arbiters krijgen een contract voor twee jaar en de vraag is hoeveel van die mannen dan nog leeft. Ik zeg: Bezem door die amateurs, laat ze maar lekken thuis zitten en denken aan hun weigering om hun handtekening te zetten.

Laat hongerige jonge mensen het vak leren. Investeer als NBA in een opleidingsinstituut en laat scheidsrechters concurreren. Betaal ze per wedstrijd en laat de beste scheidsen het meeste fluiten. Dit systeem met gegarandeerde bedragen werkt niet, zoveel is duidelijk, en de huidige generatie is te oud of heeft op zijn minst zijn jeugdige enthousiasme verloren. Nieuwe kansen voor iedereen die wil fluiten. Lagere startsalarissen, meer voor de toppers. Dat is goed voor de verjonging, goed voor de NBA, goed voor mij, de toeschouwer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport