Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zondag 1 maart 2009

[ NHL ] Countdown to trade deadline

Op het moment van publicatie is het nog enkele uren voor het verstrijken van de trade deadline. De laatste kans voor veel teams om zich nog te versterken met het oog op play-offs, of juist met de verdere toekomst in het vizier. Een goed moment om eens de trades van februari op een rijtje te zetten.

Door Harry Weerts

Op 3 februari beten de Anaheim Ducks en de New Jersey Devils het spits af voor wat betreft de februari trades. Verdediger Sheldon Brookbank verhuisde van Newark naar California, de Devils legden daarentegen beslag op center David McIntyre.

De Ducks zijn in een bikkelharde strijd verwikkeld om een play-off positie, daarom was het team uit Anaheim de laatste weken druk op zoek naar versterkingen. Een dag later werd namelijk rechterflankspeler Mike Brown bij de Vancouver Canucks losgeweekt. Nathan McIver volgde de omgekeerde weg en versterkte de gelederen in General Motors Place.

Ook de Carolina Hurricanes zijn nog niet zeker van de play-offs en roerden zich daarom op de trade market. Zij namen op 7 februari de Finse linkervleugelspeler Jussi Jokinen over van de Tampa Bay Lightning, in ruil voor Wade Brookbank, Josef Melichar en Carolina's draft pick uit de vierde ronde van dit jaar (nog niet bekend wie).

Montreal lijkt wel vrij zeker van een play-off plek. Daarin wil het goed voor de dag komen. Mathieu Schneider werd op 16 februari overgenomen van de Atlanta Thrashers om de defensie te versterken, bovendien krijgt Montreal een speler uit de draft van Atlanta. De Thrashers krijgen in ruil daarvoor van de Canadiens de keuze uit de tweede ronde van de draft van dit jaar en de 3rd pick van de draft van 2010.De New York Islanders maken een kleurloos seizoen door. De ploeg uit Uniondale staat onderaan in de Eastern Conference. Jong bloed moet voor een betere toekomst zorgen. Daarom werd op 20 februari de jonge forward Dean McAmmond overgenomen van de Ottawa Senators. De dit seizoen tegenvallend presterende Senators kregen daar center Mike Comrie en verdediger Chris Campoli voor terug.

De Pittsburgh Penguins, runner-up van vorig jaar, dreigen de play-offs te missen en roerden zich daarom ook in februari. Op de 26ste van deze maand namen zij het aanvallende talent Eric Tangradi en left winger Chris Kunitz over van Anaheim. Verdediger Ryan Whitney volgde de omgekeerde weg. Hij moet de ploeg aan de Westkust meer defensieve zekerheid bieden.

Diezelfde dag ruilden de Dallas Stars en de Montreal Canadiens ook nog spelers. Forward Steve Begin ging van Montreal naar Dallas, verdediger Doug Janik vice versa.

Het ziet er niet naar uit dat in de laatste uren nog trades op handen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport