Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 19 maart 2009

[ NCAA ] MARCH MADNESS

Gegadigden? Ik heb de ballen verstand van college hoops. Bij een vriend thuis hebben ze NASN en als ik er ben, en het staat toevallig op, is het prima te pruimen. Ik heb zelfs live wedstrijden gezien en de zoon van Patrick Ewing zien deelnemen aan de Dunk Contest, vorig jaar of het jaar ervoor. Maar als je me vraagt wie er dit jaar kampioen wordt? Ach, ik kies gewoon een team. Vandaag begint 'March Madness' en ik zal in ieder geval een paar wedstrijden mee proberen te pikken.

Door Tiel van den Heuvel

Tactiek één is het opzoeken van de beste 'prospects' van de komende drafts en dan zien waar ze spelen. Ik heb nu al een zwak voor Ricky Rubio, de Spaanse achttienjarige guard. Dat klinkt als een reclame voor een sappig erotisch artikel, en. Whatever. Rubio speelt geen college-ball en komt misschien niet eens in de komende draft terecht. Next. Eens kijken of we namen herkennen.

Niet dus. James Harden wordt omschreven als een Paul Pierce. Niet erg atletisch maar stiekem toch. Dat klinkt mysterieus en daarmee interessant. Hij kan schieten, is sterk, heeft balgevoel en een goede teamgenoot. Dat laatste intrigeert ook, in een tijd waarin iedereen de baas wil zijn zonder ooit voor knecht te hebben gespeeld. James Harden, shooting guard (mooie positie ook) van Arizona State. (*Switcht tabblad*)

Rond de twintig punten en goed voor vijf assists en eenzelfde aantal rebounds per wedstrijd. Stealt bijna twee ballen 'per', hij wekt dus in ieder geval de indruk defense te spelen. Beetje veel turnovers maar wel een goed schotpercentage (+50%, +.35 vanaf de drie). Deze man heeft game! Ik heb mijn favoriete team gekozen.

Arizona State (12) speelt tegen Utah (5) en daarmee is de kans groot dat mijn team er al snel uit ligt. Daarom de oproep. Iemand. IEMAND! Als je een beetje verstand hebt van college-ball, en je zou eens een fatsoenlijk Nederlands artikel in print willen zien. Waar kan dat beter dan op Amerikaanse Topsport.nl? We hebben je nodig!

2 opmerkingen:

 1. Pieter Poortinga20 maart 2009 om 11:43

  Beste Tiel,
  Een korte opmerking bij je column/artikel. Ricky Rubio wil zich volgens Eurobasket (dat zich weer baseert op sports illustrated) meedoen in de 2009 draft. Het hele verhaal is te vinden op eurobasket NCAA1.
  Verder complimenten. Ga zo door, ik kom hier graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pieter,

  bedankt voor de reactie. Ik moet het nog zien met Rubio, ik las laatst namelijk een artikel dat hij behoorlijk 'vast' zit bij zijn huidige club en toch echt een jaar zal moeten wachten. Ik kan slechts hopen dat hij volgend jaar al aanwezig is!

  Verder excuses voor een misser. Arizona speelde tegen Utah, en niet 'mijn' Arizona State. Verder heeft State wel gewonnen met een game van Harden die verdacht veel op die van mij lijkt. 1/7 vrije worpen, vier turnovers, weinig goede schoten. Koning.

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport