Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 11 maart 2009

[NHL] Pens in de jacht op de play-offs

Het seizoen van de Pittsburgh Penguins verliep lange tijd behoorlijk moeizaam, maar betere tijden lijken nu toch in zicht. De franchise van eigenaars Mario Lemieux en Ron Burkle heeft momenteel de juiste schwung te pakken in de jacht op de Cup. De runner-up van vorig jaar won de laatste zeven duels, bovendien steken Malkin en Crosby in een goede vorm.

Door Harry Weerts

De Penguins wonnen dinsdag na een shoot-out van de Florida Panthers. Pittsburgh wist in de derde periode een 3-1 achterstand weg te poetsen. Zowel Jevgeni Malkin en Sidney Crosby vonden het net. Hiervoor wist de ploeg uit de staalstad na een shoot-out te winnen van de Washington Capitals. Daarvoor werden ook al de Panthers verslagen, evenals de Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Chicago Blackhawks (na over time) en de New York Islanders.

Voor de fans van de Penguins is het bemoedigend dat de ploeg in de over time en de shoot-out weet toe te slaan. Daarnaast lijkt de veronderstelde blessure van forward Petr Sykora mee te vallen. De Tsjech stond tijdens een recente training al weer op het ijs. Verdediger Philippe Boucher kan na een absentie van 18 wedstrijden misschien weer snel zijn opwachting maken.De Penguins staan momenteel op een zesde plaats in de Eastern Conference, die recht geeft op een plekje in de play-offs. Volgens de huidige stand zou de ploeg uit Pennsylvania het in de eerste ronde moeten opnemen tegen de Washington Capitals. In de reguliere competitie moeten nog 14 duels worden gespeeld. De play-offs beginnen halverwege april.

Binnenkort meer over de laatste loodjes van het reguliere seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport