Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 28 maart 2009

[ NBA ] The Dutch-Watch (2)

De schifting in rangorde heeft, voor zo lang het duurt, eindelijk plaats gevonden. Gisterenavond startte Dan Gadzuric vóór Francisco Elson in de wedstrijd Milwaukee - Orlando. Met fysiek zeer sterk spel en enkele leuke scores maakte 'Gadzillah' een sterk argument om hem voorlopig altijd in de basis te zetten. Über-center Dwight Howard werd op acht rebounds gehouden, en het is zeldzaam dat dát gebeurt. Knap werk van twee hard knokkende Nederlanders.

Door Tiel van den Heuvel

Francisco Elson speelde helemaal niet slecht, in tegendeel. Ook hij deed zijn best streepjes te verzamelen in het rebound-departement. 'Cisco is alleen niet zo sterk als Dan en werd vaker door 'Superman' Howard gedomineerd. Maar Howard moest werken voor alle punten en rebounds die hij sprokkelde, en meer kun je tegenwoordig niet van een center vragen. Superman afstoppen kan alleen Dwight Howard, hem afremmen is aan de twee Dutchmen schijnbaar wel besteed.Dan Gadzuric, hier een tel te laat, was beter in staat Dwight Howard af te stoppen dan Francisco Elson (Foto Fernando Medina/NBAE/Getty Images via NBA.com)

Scott Skiles, coach van Milwaukee, ziet mankementen in het spel van Dan Gadzuric die mij ontgaan. Ik vind zijn defense beter dan die van Francisco Elson, in de aanval wacht hij geduldig op afvallende ballen en hij straalt nooit luiheid of iets uit. Hoe komt het dan dat Elson méér speelt dan Gadz, terwijl Francisco wél moeilijke ballen neemt die niet in de lijn van de aanval liggen? Ik snap dat niet.

De Orlando Magic wonnen de wedstrijd overigens vrij makkelijk toen het er op aan kwam. Milwaukee is ook geen top team en Elson en Gadzuric zullen, zoals de commentatoren het ook zeiden, voorlopig geen starters worden van een team dat meedoet om de prijzen. Maar er brandt een klein, trots vlammetje in mijn basketball-liefhebbend hart. Elke keer als 'Cisco en Dan een prestatie neerzetten, groot of klein, klinkt het Wilhelmus in mijn hoofd. Min of meer. En soms schrijf ik er zelfs over op AmerikaanseTopsport.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport