Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 26 maart 2009

[ NFL ] Langere 'regular season'?

"It's a twenty game season!" Veel ophef om niks en headlines die schokkender klinken dan dat ze zijn. Commissaris Roger Goodell van de NFL bracht onlangs zijn plan naar buiten om het reguliere seizoen van zijn league met één of twee wedstrijden te verlengen. Voor de spelers betekent het niet méér wedstrijden, de pre season games worden in aantal verminderd, voor de toeschouwers betekent het meer wedstrijden die er écht om gaan. En daar kijken we voor, toch?

Door Tiel van den Heuvel

"It improves the quality of what we are doing." Goodell legt op nfl.com helder uit waarom de (mogelijke) verlenging van het seizoen goed is voor de fans. Volgens hem vinden mensen van de organisatie én toeschouwers dat de pre season games, de wedstrijden voor het seizoen, niet van de standaard zijn waar de NFL voor wil staan. De oplossing is simpel: Minder oefenpotjes, eerder starten met het échte werk.

Een interessante mogelijkheid die verlenging van het seizoen biedt, zijn de wedstrijden die op neutrale grond gehouden zouden kunnen worden. In het binnenland bijvoorbeeld, steden als Los Angels hebben zelf geen NFL team. Of in het buitenland. Het is voor de NBA en de NFL niet nieuw om Europa aan te doen voor oefenwedstrijden. De mensen 'overseas' laten meegenieten van het echte werkt opent markten en groeimogelijkheden voor de league. Ik zeg: Vullen die Amsterdam Arena! Cards - Pats, two tickets please.

Is verlenging van het seizoen gezond voor de spelers? Ik denk dat dit het moeilijkste punt van de discussietaart is. Luie spelers zullen, als de geruchten waarheid worden, om het hardst schreeuwen dat hun fysieke spel hen niet tot meer in staat stelt. Goodell zegt in zijn persconferentie dat hij veranderingen van de regels niet uitsluit om de veiligheid van zijn spelers te waarborgen. Ik zeg: Niet aanstellen. Tackels op het hoofd en onder de knie zijn not done. De rest levert blauwe plekken en spectaculaire beelden op.

Veranderingen van de regels zijn stappen naar het tikkertje-football zoals we dat op school speelden. Deze mannen zijn harde, getrainde atleten en verlenging van het seizoen met één of twee wedstrijden vergroot denk ik niet de kans op 'pijntjes' zoals basketballers en honkballers die hebben. Een seizoen van 82 wedstrijden (NBA) kan zeurende blessures zonder reden opleveren. In football raakt men geblesseerd door een ongelukkig harde sack of een knie in de rug. Je vergroot de statische kans daarop wel met verlenging van het seizoen, maar de wedstrijden en het spelen zélf zijn geen oorzaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport