Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 24 maart 2009

[ALGEMEEN] Schokkend verhaal over failliete miljonairs

Zijn we niet allemaal jaloers op de Amerikaanse topsporters. Van je hobby je werk maken en daar ook nog eens miljoenen voor krijgen ook. Na je carriere ben je binnen en hoef je nooit meer te werken. Dit is echter een illusie. Het lukt de sporters vaak niet om op een verantwoorde manier met geld om te gaan en vaak na een paar jaar zijn ze al hun geld al weer kwijt.

Door Chris van Dijk

De salarissen in Amerika liggen nog hoger dan in het Europese voetbal. Uit dit verhaal van Pablo Torre in SI blijkt echter dat spelers het geld nog sneller kwijt weten te raken dan dat ze het verdienen. Volgens Torre gaat 78 procent van de NFL-spelers binnen twee jaar na het einde van hun loopbaan failliet of zitten ze in financiele problemen door hun werkloosheid, slechte investeringen en scheidingen.

De NBA-spelers doen het wat dat betreft een stuk beter, want hier heeft 'slechts' 60 procent hier last van. Bovendien duurt het bij basketballers dan vijf jaar voor ze in de put zitten. Het goed geschreven verhaal staat vol met schokkende voorbeelden. NBA-speler Kenny Anderson die meer dan 60 miljoen dollar verdiende en nu alles weer kwijt is. Spelers van allerlei niveaus die in de meest kansloze projecten investeerden en zogenaamde vrienden die voor ze investeerden en hun zaken beheerden. Zo bleek dat een major leaguer uit de Dominicaanse Republiek 5.000 dollar per maand betaalde voor de verzekering van zijn twee auto's.

Anderson in zijn periode als Clipper. Foto: RivalfishTorre schetst een boeiend en werkelijk shockerend beeld van hoe sporters met hun geld om gaan en hoe ze in korte tijd in de problemen komen. Helemaal nieuw is het niet, want Bill Simmons schreef vorige maand al dat de vorige lockout in de NBA werd opgeschort door de spelers omdat ze na zes maanden zonder inkomen in de problemen waren geraakt, maar door Torre krijgt iedereen een goed beeld van wat de toppers ongeveer met hun geld doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport