Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zondag 22 maart 2009

[NHL] Voormalig NHL-speler Walt Poddubny (49) overleden

Sports Illustrated meldt dat zaterdag 21 maart voormalig NHL-speler Walt Poddubny op 49-jarige leeftijd is overleden. In het huis van zijn zus in Thunder Bay zakte de Canadees plotseling ineen. De doodsoorzaak is nog niet bekend gemaakt.

Door Harry Weerts

De linkerflankspeler was prof van 1980 tot 1995. In het eerst genoemde jaar werd hij als 90ste overall gedraft door de Edmonton Oilers. Het grootste gedeelte van zijn loopbaan speelde de Canadees bij de Toronto Maple Leafs. Poddubny verdedigde ook de kleuren van de New York Rangers, Quebec Nordiques en de New Jersey Devils.In totaal speelde hij 468 duels in de NHL. Daarin scoorde hij 422 punten. Na zijn actieve loopbaan als prof werd Poddubny coach, onder meer bij de Anchorage Aces uit de West Coast Hockey League.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport