Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 11 maart 2009

[ MLB ] Terugblik op 2008 (deel 2)

In deel één hadden we het al over mirakels. En we gaan verder waar we gebleven waren: Jon Lester van de Red Sox overwon kanker en gooide een no-hitter tegen de Kansas City Royals. St. Louis Cardinals outfielder Rick Ankiel overwon dan wel geen verslaving of ziekte, maar hij had wel zijn vertrouwen terug en speelde het hele seizoen als outfielder voor de Cardinals, hetzelfde team waarvoor hij ooit begon als getalenteerde pitcher. Door psychische problemen kon Ankiel de thuisplaat niet meer vinden, maar slaan en fielden kan hij gelukkig nog.

Door Yorick Walburgh

In 2007 bevond werper Cliff Lee zich in de minor leagues na een slechte start van het seizoen. Hij was het even helemaal kwijt. Gelukkig voor de Indians behielden ze het vertrouwen in hem en dat werd beloond. Cliff Lee won namelijk de ‘Cy Young award’, de prijs voor de beste pitcher, met gemak. Hij had een record van 22-3 met een ERA van 2.54. De Cleveland Indians hadden veel problemen, maar mochten in ieder geval blij zijn met de klasse die Lee liet zien.

Een andere pitcher van de Indians, CC Sabathia, zou ook nog veelvuldig in het nieuws zijn. Aangezien CC in het laatste jaar van zijn contract was, was het onvermijdelijk dat de Indians (zeker na hun slechte start) hem zouden proberen te traden om nog iets voor hem te krijgen. Sabathia heeft niet lang geleden een zevenjarig contract getekend voor maar liefst $161M, dat hem bindt aan de Yankees. Onder anderen talent Matt LaPorta verhuisde van de Milwaukee Brewers naar de Indians en CC mocht de Brewers in de resterende drie maanden zoveel mogelijk helpen. In dit kwart jaar won hij elf wedstrijden, verloor hij er twee, had een ERA van 1.62 en bracht de Milwaukee Brewers tot de eerste ronde van de playoffs. CC was eigenlijk de beste werper van de MLB het afgelopen jaar maar doordat hij uitkwam in beide leagues kwam hij niet echt in aanmerking voor de prijs. Hij werd nog wel zesde in de verkiezing tot MVP van de National League.CC Sabathia: Eigenlijk de beste werper van de MLB het afgelopen jaar (foto MLblogs.com)


‘Closer’ Francisco Rodriguez van de LA Angels verbeterde het ‘saves’ record van Bobby Thigpen. Het record was 57 en staat nu op 62 saves. De NY Mets hebben Rodriguez voor de komende drie seizoenen aan zich gebonden.

De Rays waren de verrassing van het jaar wat betreft de teams. In hun tienjarig bestaan hadden de Rays nog nooit een seizoen met meer winstpartijen dan verliespartijen afgesloten en waren ze niet eens in de buurt van de playoffs gekomen. Manager Joe Madden begon in 2007 aan de taak om de vele talenten die de Rays via de drafts hadden verkregen, te kneden in winnaars, in een team dat de World Series zou moeten kunnen winnen. In 2008 haalde men ook het woord ‘Devil’ uit de naam (voorheen Devil Rays), want met de naam van de duivel kan toch niemand winnen? Lang ging het goed en was Tampa Bay te goed voor de Yankees en Red Sox, maar niemand geloofde dat dit team het lang vol zou kunnen houden. Het waren tenslotte geen winnaars, nog nooit hadden ze meer dan 70 wedstrijden in een seizoen gewonnen en er waren toch echt ruim 90+ voor nodig om er te komen.

Tampa Bay had ook geen echte leider en bovendien misten ze vrij veel spelers door blessures. Jongelingen Longoria en Upton, “veteranen” Crawford en Pena en een goede pitching rotatie van Kazmir, Shields, Jackson, Sonnanstine en Garza hielden het vol tot het einde en bleven de Red Sox en Yankees ruim voor. In de playoffs wonnen de Rays in 4 wedstrijden met 3-1 van de White Sox en bevochten ze de Red Sox om een plek in de World Series. Ook tegen de Red Sox kwamen de Rays op 3-1, maar in de American League Championship Series (ALCS) gaat het om een best-of-seven en Boston vocht terug. Een beslissende zevende wedstrijd was noodzakelijk.De Phillies winnen hun tweede World Series (foto NY Times)


Werpers Matt Garza en rookie David Price hielden de Red Sox tot 1 run en mochten ze zich opmaken voor een World Series matchup tegen de Philadelphia Phillies. Helaas voor de Rays waren de Phillies te sterk, ook al wonnen deze drie van de vier noodzakelijke partijen met maar één run verschil. Niet slecht voor een team waarbij de duurste speler $6M per jaar verdient. En rookie David Price is er volgend jaar het hele seizoen bij, het moet dus nog beter kunnen...

Zoals gezegd, de Phillies wonnen de World Series voor de tweede keer in hun 126-jarige bestaan, en voor het eerst sinds 1980. Velen vonden het vanzelfsprekend dat de Phillies weer zouden winnen, want ’08 was het omgekeerde van ’80. Closer Brad Lidge converteerde alle save mogelijkheden die hij kreeg, 1B Howard sloeg weer vele homeruns en spelers binnen en Utley en Rollins zorgden voor de runs en jonge werper Cole Hamels en veteraan Jamie Moyer (46!) hielden vele tegenstanders op weinig punten. De NY Mets kwamen weer eens te kort om de Phillies van de playoffs af te houden en vervolgens rekende Philadelphia koel af met de Brewers, Dodgers en de Rays.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport