Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 24 maart 2009

[ NASCAR ] Kyle Busch domineert op Bristol

Kyle Busch had op de zaterdag tijdens de Nationwide race nog de pech dat zijn team in de fout ging bij de beslissende pitstop, maar op zondag domineerde de beste nascar coureur van dit moment de 'Sprint cup race'. Van de 503 ronden ging Busch er 378 aan de leiding, achter Busch eindigde zijn teamgenoot Hamlin en derde werd regerend kampioen Johnson.

Door Marcel Butink

De top 10 werd aangevuld door onder andere coureurs als Juan Pablo Montoya en Marcos Ambrose, die de hele race goed in de top 10 rond reden. Montoya kreeg deze wedstrijd wel een officiële waarschuwing omdat hij McMurray van de baan tikte. Publiekslieveling Earnhardt Jr. had een onopvallende race en kon zich niet mengen in de strijd om de overwinning.

Wel spannend is de strijd achterin het klassement, want vanaf de volgende race in Martinsville wordt de huidige top 35 lijst aangehouden voor automatische deelname aan de wedstrijd. Iedereen buiten de top 35 doen niet automatisch mee in de race en moeten zich dus goed kwalificeren. Mensen als Martin, Speed, Logano hebben het gered om in de top 35 te komen maar o.a Almirola en Gilliland hebben het niet gehaald en zullen extra gespannen naar Martinsville afreizen. Jef Gordon is nog steeds leider in het klassement voor Kurt Busch. Kyle Busch is gestegen naar een 4e positie. Aankomende zondag gaat de strijd verder op Martinsville!

Dit NASCAR-verhaal werd via de mail ingezonden door Marcel Butink, waarvoor dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport