Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 2 maart 2009

[ NFL ] Matt Cassel een Chief

Matt Cassel, één van de openbaringen van het afgelopen NFL seizoen, is een Kansas City Chief. Na de Patriots vorig jaar naar een 11-5 record te leiden, is Cassel samen met linebacker Mike Vrabel geruild voor een pick in de tweede ronde. Er zijn vast redenen voor de Pats om dit te doen, maar ik zie ze zo snel niet.

Door Tiel van den Heuvel

De Patriots zetten met de move wel erg hoog in op het volledige herstel en de schijnbaar eeuwige jeugd van Tom Brady. Brady raakte in de eerste minuten van het '08 seizoen geblesseerd en Cassel deed het meer dan aardig in zijn afwezigheid. 11-5 is vrijwel elk jaar goed genoeg voor de play-offs, en was beter dan de 10-6 die Brady het jaar ervoor bij elkaar gooide.

Wat de move ook opvallend maakt is de 'franchise tag' die de Patriots eerder op Cassel plakten. Een franchise tag bindt een speler min of meer aan een club. Cassel stond op het punt een free agent te worden en door de tag kon Patriots elk aanbod van andere clubs matchen, om Cassel te behouden. Die nood was schijnbaar niet zó hoog.

Kurt Warner

In gerelateerd nieuws is het rumorig rond quarterback Kurt Warner. Warner, lid van de Cardinals, liet kort na de verloren Superbowl weten in Arizona met pensioen te willen gaan. In de Free Agency die volgde kwamen beide kanten nog niet tot overeenstemming, en de geruchten gaan nu dat Warner zijn heil ergens anders zoekt.

Zijn laatste reis ging naar verluid naar de 49'ers, die zich net te zwak in de NFC vonden. Zij voelen zich waarschijnlijk een goede quarterback verwijderd van de play offs en doen nu moeite voor Warner. Vraag van deze kant: Warner is 38 en vraagt naar verluid 14 miljoen. Is dat niet wat veel, vooral als je een 10e en een 43e pick in de aankomende draft te besteden hebt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport