Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zondag 21 december 2008

[NHL] Zweedse versterking voor Vancouver

De Vancouver Canucks hebben zich weten te versterken met routinier Mats Sundin. De voormalige ster (37) van de Toronto Maple Leafs tekende op 18 december jongstleden een contract voor één jaar bij de ploeg uit de havenstad aan de Canadese westkust.

DOOR HARRY WEERTS

De Zweedse rechtshandige centre was sinds de voorbije zomer een free agent. Hij overweeg even om te stoppen, maar belangstelling van onder meer de Montreal Canadiens, de New York Rangers en de Vancouver Canucks deden de lange (1.96 meter) Scandinaviër van gedachten veranderen. De keus viel op de laatstgenoemde. Bij de ploeg uit Vancouver zal hij ongeveer 5 miljoen dollar aan salaris ontvangen. Het is de bedoeling dat Sundin zo snel mogelijk in actie komt.Mats Sundin is één van de toonaangevende Europeanen in de NHL. Hij staat bekend om zijn doorzettingsvermogen en zijn leiderschap. Met de Tre Kronor (het Zweedse nationale team) was hij erg succesvol. Hij pakte drie wereldtitels (1991, 1992 en 1998) en in 2006 werd in Turijn het olympisch goud gewonnen. De Stanley Cup wist hij in zijn NHL-carrière (Quebec Nordiques en Toronto Maple Leafs) nog nooit te winnen. Wel scoorde hij als enige Zweed meer dan 1000 punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport