Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 11 december 2008

[NHL] Loslippige rebel zes duels aan de kant

IJshockeyer Sean Avery van de Dallas Stars staat erom bekend dat hij zegt wat hij denkt. Nu is 'thrash talking' een veel voorkomende gewoonte onder sommige sporters in de grote Amerikaanse profcompetities. Maar NHL-commissioner Gary Bettman was niet al te blij met recente opmerkingen van de Canadees over Dion Phaneuf van de Calgary Flames.

DOOR HARRY WEERTS

De huidige vriendin van Phaneuf, actrice Elisha Cuthbert, is een ex van Avery. Voorafgaand aan het duel tussen de Flames en de Stars op 2 december vroeg Avery zich voor de camera af waarom NHL-spelers zo vaak relaties aangaan met zijn 'sloppy seconds'. Dit zorgde voor de nodige ophef in hockeyland.

Zijn coach Dave Tippett gaf aan dat hij vond dat Avery zijn boekje te buiten ging. Ook de geroutineerde Stars-forward Mike Modano was niet blij met de opmerkingen van de linkerflankspeler. Avery bood de dag na de gewraakte uitspraken wel zijn verontschuldigingen aan. Volgens de Canadees was het een mislukte poging om de spanning op te bouwen voorafgaand aan het duel.

Maar dit mocht niet baten. Van de NHL kreeg Avery op 5 december een schorsing van zes duels opgelegd. Deze ging met terugwerkende kracht in en verloopt op 16 december. De overkoepelende organisatie wil daarmee ook laten blijken dat een professionele omgang met de media een belangrijk onderdeel is van het ijshockey. Volgens insiders zou er niet zijn ingegrepen als Sean Avery de opmerkingen op het ijs maakte.

De 28-jarige Canadees uit het plaatjsje Pickering in Ontario heeft de reputatie van een vrijbuiter die er geen moeite mee heeft om tegen de stroom in te zwemmen. Zo heeft hij belangstelling voor mode, wat niet gebruikelijk is voor stoere ijshockeyers. Ook spot hij met ongeschreven regels op het ijs. Zo irriteerde hij vorig jaar Devils-goalie Martin Brodeur, door enkele seconden recht voor zijn neus te staan en wild met de stick te zwaaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport