Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 6 december 2008

[ NFL ] Burress als aangeschoten wild

Blessures zijn schering en inslag bij de reuzen van het American Football. Maar Plaxico Burress van de New York Giants berokkende zichzelf vrijdag 28 november op nogal knullige manier schade. De 31-jarige wide receiver, die eerder dit jaar nog de winnende touchdown scoorde in de Super Bowl, schoot zichzelf per ongeluk in zijn rechterdij tijdens een bezoek aan een nachtclub in New York City.

DOOR HARRY WEERTS

Het vuurwapen van Burress zat in zijn broekriem, maar gleed van zijn been en ging vervolgens af. De speler van de Giants raakte echter niet levensbedreigend gewond en de volgende middag werd hij al weer ontslagen uit een lokaal ziekenhuis. Maandag 1 december moest hij zich echter melden bij de NYPD, dat inmiddels via videobeelden op de hoogte was geraakt van het incident. Burress werd aangeklaagd wegens illegaal wapenbezit, want hij had geen vergunning voor het dragen van het vuurwapen. Burgemeester Michael Bloomberg van New York drong er op aan om de Football-vedette zwaar te straffen. Hij sprak van ten minste drie en een half jaar celstraf.

Maar na het betalen van een borgsom van 100,000 dollar, een dag later, is Plaxico Burress weer op vrije voeten. Maar hij zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen. Zijn team heeft hem geschorst voor het reguliere seizoen en bij eventuele play-offs staat de wide receiver op de injured list.

31 maart zal Burress weer voor de rechtbank verschijnen. Verwacht wordt dat hij zichzelf ‘not guilty’ pleit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport