Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 11 december 2008

[MLB] Sabathia een start(er) voor de Yankees

Na het missen van de play-offs en de komende verhuizing naar een nieuw stadion was het voor iedereen duidelijk. De Yankees zullen er alles aan doen wat mogelijk is om de ploeg te versterken en weer richting de World Series te krijgen. Het aantrekken van de beste pitcher is een goede start. CC Sabathia is de komende zeven jaar een Yankee.

DOOR CHRIS VAN DIJK

De Yankees zijn het grootste team van de Verenigde Staten en misschien wel de hele wereld. Overal kom je mensen tegen met een baseballcap met daarop het wereldberoemde logo. Door de grootte van de club ben je voor of tegen de Yankees. Een middenweg is niet mogelijk met deze club.

Zelf ben ik vóór de Yankees. Mijn eerste bezoek aan de Verenigde Staten was in juli, dus alleen het honkbalseizoen was bezig. Als fan van de Amerikaanse sporten moest ik een keer naar een wedstrijd, al was het alleen maar om de sfeer en de cultuur mee te maken. Gelukkig speelden de Yankees thuis tijdens mijn bezoek aan New York. Was ik al fan van de ploeg van Derek Jeter, een bezoek aan de Yankee Stadium zorgde er voor dat die liefde bekrachtigd werd. Het stadion, Monument Park, allemaal dingen die niet uit te leggen zijn, maar je meegemaakt moet hebben. Helaas had Mike Mussina een slechte dag en verloren de Yankees kansloos van de Detroit Tigers, het blijft toch bij en sinds die avond wist ik het zeker. Ik was een Yankee-fan.

Helaas werden de Yankees nooit meer de ploeg van eind jaren ’90. Tot dit seizoen werd wel elk jaar netjes de play-offs gehaald, of nog een enkele keer de World Series, een titel zat er niet meer in. Dieptepunt was dat de best-of-seven serie van de grote rivaal uit Boston werd verloren. De Yankees stonden met 3-0 voor, maar de Red Sox wonnen toch nog met 4-3 en pakten vervolgens hun eerste kampioenschap sinds 1918.

Dit jaar ging het nog minder met de Yankees. Mede door blessures werd er veel verloren en zelfs de play-offs werden gemist. Uitgerekend het laatste jaar in het fameuze Yankee Stadium was er een om zo snel mogelijk te vergeten. Gelukkig staat er achter de club een zeer rijke eigenaar die er geen problemen mee heeft om geld uit te geven om het team sterker te maken. Afgelopen seizoen bedroeg de totale salarispost voor de Yankees iets meer dan 207 miljoen dollar, ruim zeventig miljoen meer dan nummer twee, stadgenoot de Mets. Het contract van een aantal goedbetaalde spelers liep dit jaar af, dus iedereen wist dat de Yankees alles zouden doen om weer een titelkandidaat neer te zetten.

Het aantrekken van CC Sabathia is dus de eerste stap. En ik kan alleen maar zeggen dat ik het een fantastische aanwinst vind. In het verleden hebben de Yankees veel spelers gehaald alleen maar vanwege de naam. Alex Rodriguez is hier een voorbeeld van, aangezien hij dezelfde positie bekleedde als clubicoon Jeter. Maar aan startende werpers had New York een flink gebrek de afgelopen jaren en aangezien Sabathia pas 28 is, en dus nog jaren mee kan, is het een logische aanwinst. Natuurlijk is 160 miljoen dollar voor zeven jaar best veel geld, maar ik verwacht wel dat Sabathia dit waard zal zijn.

De vraag is nu natuurlijk wat er nog meer gaat gebeuren op de transfermarkt. Bij alle clubs stond Sabathia bovenaan het verlanglijstje. Alle clubs wilden weten wat er met hem zou gebeuren voor ze achter de andere werpers aan zouden gaan. AJ Burnett, Ben Sheets en Derek Lowe zijn nu de beste pitchers die free-agent zijn en de clubs voor het uitkiezen hebben. De verwachting is dat de Yankees opnieuw de portemonnee zullen trekken en zullen proberen nog twee van deze werpers aan zich te binden. Het zou er voor zorgen dat de Yankees eindelijk weer een toprotatie hebben van startende werpers. Dit is de afgelopen jaren de achilleshiel van de ploeg gebleken en de play-offs worden vaak toch gewonnen met pitching. Er is nog veel te doen voor de Yankees, maar de start is in ieder geval veelbelovend. Laat het nieuwe seizoen maar beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport