Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 11 december 2008

[ NBA ] Trade Phoenix en Charlotte

Jason Richardson is een Phoenix Sun, Raja Bell en Boris Diaw zijn Bobcats geworden. Om het financiële plaatje kloppend te maken zijn Jared Dudley (Wie?!?) en Sean Singletary (Juist) ook bij de ruil betrokken. Phoenix krijgt een bewezen scorer in Richardson, de Bobcats een creatieveling in Diaw en harde verdedediging in Bell. Een goede trade of riekt het naar de wanhoop die Shaq ook al naar Phoenix bracht? Ik ben er nog niet over uit.

DOOR TIEL VAN DEN HEUVEL

Ik kan de gedachtegang van Phoenix wel begrijpen, maar wanneer gaan die mannen in het hoofdkantoor nou beslissen dat die aanpak van aanvallen niet gaat werken? De Suns gingen dit seizoen eindelijk wat trager, gecontroleerder spelen, zo luidde het plan. En dat moet ook wel met een wat oudere Nash en een Shaquille O'Neal in je team. Maar juist de mannen die best konden draaien in zo'n conventioneel systeem worden nu de deur uit gedaan. En wat krijgen ze terug?

Jason Richardson is een prototype Suns-speler uit '06, als je het mij vraagt. Verdedigen interesseert hem geen fuck, hij zorgt voor highlights, kan schieten en heeft nooit bewezen een winnaar te zijn. Behalve in de dunk-contest dan; mad props. Maar Phoenix keert alle goede plannen de rug toe en lijkt terug te keren naar de aanpak die al jaren bewezen heeft dat het in de play-offs gewoon niet werkt. Zie je een team dat niet kan verdedigen de Lakers afstoppen? Wat een grap. De enige man die Kobe nog enigszins in bedwang kon houden, is foetsie.

Voor de Bobcats zie ik de trade wel zitten. Diaw zou best wel eens positief kunnen reageren op een nieuwe uitdaging, een nieuwe omgeving. In Phoenix was het flamboyante er na een paar jaar wel af. En dat de man aanvallend talent heeft, is niet te ontkennen. Het kwam er in Phoenix niet vaak genoeg uit. En Raja Bell is een tough guy, een nasty asshole, een mean motherfucker. Mochten de Bobcats ooit nog in de playoffs raken, dan staat Kobe een leuke verrassing te wachten. Die twee kennen elkaar.

Verder opent de trade deuren voor de Bobcats. Zij kunnen nu Gerald Wallace eindelijk buiten mieteren, een gelegenheid waar ze al lang op wachten. Wallace klaagt, zorgt voor een slechte atmosfeer, maar was ondertussen wel een belangrijke factor voor de Cats. Nu kunnen zij misschien een team verleiden Wallace en wat kleingeld aan te nemen, om een bijna-Allstar binnen te hengelen. Voor de Bobcats zou het mooi zijn. We hebben hier het laatste nog niet over gehoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport