Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 15 december 2008

Een weekend voor de tv

Wat is digitale televisie toch een goede uitvinding. En dan vooral de doorgifte van NASN. Wat wil je nog meer dan 24 uur per dag Amerikaanse sporten op televisie. Voor mij was deze zender de enige reden het extra pakket van UPC te nemen en afgelopen weekend heb ik weer uitgebreid genoten van Amerikaanse top- en collegesport.

Door Chris van Dijk

Het weekend begint met een uitstapje naar Sport1. Op vrijdagavond staan de Phoenix Suns en de Orlando Magic tegenover elkaar in Phoenix. De Suns spelen zonder Shaq, terwijl Orlando het vanaf het derde kwart zonder Dwight Howard moet doen vanwege een knieblessure. Vlak voor tijd lijken de Magic de zege toch te pakken, maar Grant Hill doet zijn oude ploeg de das om met een mooie reverse lay-up. 113-112.

In de Verenigde Staten is de zaterdag vooral gereserveerd voor college sporten. Het is play-off tijd in College Football en zaterdagavond zendt NASN een wedstrijd uit tussen Richmond en Northern Iowa. Deze twee universiteiten komen uit in de Division I-AA, zoals het tweede niveau van college football wordt genoemd. De twee ploegen maken er een leuke en spannende wedstrijd van welke uiteindelijk veertien seconden voor tijd wordt beslist door een touchdown van underdog Richmond. De Spiders mogen nu komende vrijdagavond voor het eerst in de geschiedenis van de school spelen om het kampioenschap van de divisie I-AA.

Deze avond staan er ook veel college basketbalwedstrijden op het programma. Het duel tussen Georgetown en Memphis wordt de volgende ochtend herhaald. Het is een zeer spannend, maar zeker niet goed duel. Memphis mist veel schoten en geeft de bal veel weg. Georgetown mist veel schoten en geeft veel aanvallende rebounds weg. Het wordt overtime en hierin wint Georgetown verdiend omdat het er nu wel in slaagt om goede schoten te nemen en te maken. Memphis is er na het verlies van Derrick Rose niet in geslaagd een nieuwe pointguard aan te trekken en dat is in het spel duidelijk te merken.

Op zondag beginnen veel wedstrijden in de Verenigde Staten al rond 1 AM. Dat is zeven uur ’s avonds in Nederland, dus door NASN en Sport1 is er voor ons liefhebbers genoeg te zien. Om kwart voor zeven beginnen de Toronto Raptors en de New Orleans Hornets op Sport1 aan hun NBA-duel, terwijl op NASN te zien is hoe de Atlanta Falcons en de Tampa Bay Buccaneers het tegen elkaar opnemen in de NFL.

Het voordeel van de Amerikaanse sporten is in dit geval dat er veel time-outs en spelonderbrekingen zijn. Op deze momenten kan er van wedstrijd naar wedstrijd gezapt worden. De footballers maken er een spannende pot van met vooral goed verdedigen, terwijl in Canada duidelijk is dat de bezoekende Hornets beter zijn dan de Raptors. Vooral All-Stars Chris Paul en David West maken in dit duel het verschil, mede ook omdat Toronto er niet in slaagt een goede inside aanval neer te zetten.
Na afloop van de basketbalwedstrijd kan de aandacht helemaal op het American Football gelegd worden. De Falcons en de Bucs staan gelijk en pas in de verlenging weet Atlanta na een mooie drive een fieldgoal te scoren en in OT de zege binnen te halen.

Na deze ontmoeting even een reclameblokje en de volgende NFL-wedstrijd blijkt al te zijn begonnen. De Pittsburgh Steelers en de Baltimore Ravens nemen het tegen elkaar. Ook hier veel defense in een belangrijke divisie wedstrijd. De Steelers kunnen de play-offs halen als ze winnen, terwijl de Ravens met een zege op gelijke hoogte komen. Voor de liefhebbers van aanvallend football en touchdowns is dit geen geschikte wedstrijd. De beide verdedigingen zijn ijzersterk en geven alleen maar fieldgoals weg. Met nog een minuut te gaan staan de Ravens met 9-6 voor, en dan komt daar eindelijk de touchdown. Pittsburgh krijgt de bal in de endzone en neemt zo een 13-9 voorsprong. Baltimore krijgt nog een laatste kans, maar slaagt er niet in om te scoren, waardoor de Steelers de wedstrijd en de divisie winnen.

Na afloop van dit duel duurt het nog maar een half uur voor de Sunday Night Game tussen de kampioen New York Giants en de Dallas Cowboys van start gaan. Omdat het morgen weer gewoon een werkdag is, laat ik deze maar voor wat het is. Het nachtwerk bewaren we voor de play-offs die volgende maand van start gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport