Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 30 april 2009

[ NFL ] Na de draft: Hoe is het met?

De NFL zit er op en is voorbij getrokken als een wieler-etappe op platte ondergrond. Lekker boeiend, rete spannend en voorbij voorbij voor je goed door hebt wat er gebeurd is. In de aanloop naar de draft heb ik drie namen leren kennen, om verschillende interesses. Hoe is het deze prospects vergaan, en ga ik ze komend seizoen volgen?

Door Tiel van den Heuvel

Ik twijfel(de) aan Brian Cushing's 'moraal'. Ik dacht // denk dat Cushing juiced is als Charlie Sheen in Hotshots part deux. Coach deFranco (defrancostraining.com) heeft gereageerd op aantijgingen aan Cush' adres. Volgens hem heeft Brian nooit doping gehad en als je vervolgens hoort dat de man sinds zijn 16e bij deFranco traint om een beest te worden... Tja, dan zit er misschien wel waarheid in zijn pure awesomeness. Bovendien: Van wie kun je zoiets beter aannemen dan van een gespierde Guido uit New Jersey die zijn wenkbrouwen epileert? Hoe hij het ook zij, Cushing's naam werd een beetje vuil gemaakt in de dagen en weken voor de draft. Heeft het zijn draft beïnvloed? Amper, maar misschien toch een beetje.

Cushing werd geprojecteerd als een solide pick in de eerste ronde. 'And with the 15th pick the Houston Texans pick...' De vijftiende pick lijkt achteraf een beetje laag, in mockdrafts kwam Cushing ooit als top tien pick uit de bus. Zou het door de verhalen komen? We zullen het nooit weten. De linebacker speelt dus in Houston volgend jaar, voor een middelmatig team dat in hem een groot gat gevuld ziet worden. Vorig jaar haalden de Texans een 8-8 record, mét Cush en de andere picks zitten de play offs er misschien in. We gaan het volgen.

Darrius Heyward-Bey was de snelste man in de afgelopen combine. Hij deed er 4.3 seconden over om veertig meter te rennen. Ter illustratie: Dat is 33,5 kilometer per uur vanuit stilstand. Dat is sneller dan mijn brommer als er een gure wind staat en ik tegen de storm in moet crossen. En, voor uw nutteloze vergelijking van de dag: Dat is ongeveer zo snel als een haring of snoek zwemt. Mijn punt: Iemand die zo snel is, zo atletisch begaafd, mag best miljoenen verdienen en zijn kunsten voor een groot publiek vertonen.

En met de zevende pick selecteerden de Oakland Raiders 'the Pike'. Dat is erg vroeg, kenners zagen 'butterfly Bay' (er zijn ook vlinders met zijn snelheid) laat in de eerste ronde vertrekken. Het succes van Larry Fitzgerald en andere wide receivers hebben Oakland denk ik over de streep getrokken. Kans op zo'n impact in enkele jaren kun je moeilijk doorpassen naar een directe concurrent.

Tot slot de man die 'against all odds' de NFl heeft gehaald en intrigeert door zijn opvallende verschijning. Of het gebrek daaraan. Jarett Dillard is nog geen 1.80 meter groot en weegt een kilo of 32, als je hem ziet. Hij is klein voor een wide receiver en erg licht, maar heeft een aardig voordeel in de lucht. Hij springt uit stand meer dan een meter hoog. Met 42.5 inch had hij de hoogste vertical leap van de combine en ik hoop écht dat hij het gaat maken. De Jacksonville Jaguars durfden het aan hem te contracteren. In de vijfde ronde selecteerden zij Dillard om hun WR-positie te versterken.

Het mooie is dat Dillard wellicht echt een kans krijgt, ook al is hij een pick uit de vijfde ronde. De Jags (kan ik elke naam zo afkorten? Ja toch?) zijn niet dik bezet op de positie en zijn, aldus één site, op zoek naar een lange termijn oplossing. En niets zegt 'lange termijn' als een Rookie die een NCAA record heeft voor aantal touchdowns. Nogmaals: We gaan het volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport