Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 23 april 2009

[ NBA ] Wie gaan de Lakers afstoppen?

De eerste speeldagen van de play offs in de NBA zitten er op. En wat een show is het, nu al, geweest. Onverwachte uitslagen, slachtpartijen die wat minder verrassend waren en ‘overall greatness’ die we van de NBA gewend zijn. Het is echter lang geleden dat de uitkomst, in ieder geval voor de conferenties, zo voorspelbaar leek. De L.A. Lakers en de Cleveland Cavaliers imponeren in hun route naar de finale, zonder echt getest te worden. In dit stuk staat slechts één vraag centraal: Wie gaat de Lakers afstoppen? Het antwoord als conclusie van een inleidende alinea: Niemand. Patrick van der Eem belde me op om het uit te leggen: ‘ Ze zijn viesss, Tieleman…’

DOOR TIEL VAN DEN HEUVEL

Kobe Bryant, Pau Gasol, Andrew Bynum en Lamar Odom zijn supersterren. Zij zouden stuk voor stuk eerste of tweede optie zijn bij een willekeurig team in de NBA. Bij de Lakers zijn ze slechts deel van het geheel en doen ze niet op- of onder voor elkaar. Kobe is niet eens echt dé man voor Los Angeles. Waar hij voorheen zelf alle schoten wilde nemen, zelf de wedstrijden wilde beslissen, vertrouwt hij als nooit tevoren op zijn teamgenoten. En geniet van hun show. In twee wedstrijden heeft hij nog geen tachtig minuten gespeeld, en ja, dat is weinig voor Kobe. Verder heeft hij ‘slechts’ 34 schoten genomen in twee games, goed voor ‘slechts’ 52 punten. Dat zijn enorme cijfers voor een speler die, als je hem bezig ziet, niet eens probeert ‘the man’ te zijn.

Lees binnekort het hele verhaal op het vernieuwde powerforward.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport