Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 9 april 2009

[ NASCAR ] Eindelijk winst voor Jef Gordon

Jef Gordon moest er lang op wachten maar naar 47 wedstrijden zonder winst lukte het hem zondag 5 april wel in Texas. Gordon starte als tweede achter polesitter Reutimann. Reutimann die in de begin van de race nog goed mee voorin reed, maar niet echt mee kon doen voor de overwinning en uiteindelijk als elfde eindigde. Gordon is aan een goed seizoen bezig en het leek ook een kwestie van tijd voordat de viervoudig nascar kampioen een race zou winnen. Jimmie Johnson, zijn teamgenoot bij Hendrick Motorsports, werd tweede.Johnson kende weer een moeilijke wedstrijd waarin het lang duurde voordat hij een goede setup had gevonden. Maar zoals zovaak kreeg Johnson het samen met crew chief Chad Knaus toch weer voor elkaar en zo pakte hij een mooie tweede plaats, wat hem ook de tweede plek in het kampioenschap opleverde.

Door Marcel Butink

De derde plaats was voor Greg Biffle, voor Tony Stewart die knap vierde werd. Roush Fenway Racing had naast Biffle ook Kenseth en Edwards goed voorin zitten. Kenseth die de eerste twee races van het seizoen nog wist te winnen had het daarna moeilijk om voorin mee te doen. Op Texas werd Kenseth vijfde. Edwards, die deze race vorig jaar beide keren wist te winnen, leek ook nu de man te worden van de wedstrijd, maar de pitstops van zijn team waren zo slecht dat hij kansloos werd voor de winst. Hij werd uiteindelijk tiende.Twee grootheden, samen goed voor zeven titels. Links Johnson, rechts Gordon (foto Rusty Jarrett/Getty Images via Zimbio.com)


Andere namen die opvielen waren die van Paul Menard en Marcos Ambrose. Menard werd uiteindelijk na lang in de top 10 te hebben gereden dertiende. Marcos Ambrose maakte veel indruk door snelle tijden te rijden in de top 10 maar viel helaas uit met een opgeblazen motor. Een andere coureur die veel indruk maakt is voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya. Montoya, die uiteindelijk zevende werd, is vaak in de top te vinden en lijkt het goed voor elkaar te hebben. Velen denken dan ook dat het nog maar een kwestie van tijd is voordat de Colombiaan zijn eerste overwinning haalt op een oval. Montoya heeft het uitstekend naar zijn zin in de NASCAR wereld, en zal voor geen goud terug gaan naar de Formule 1.

In de achterveld was er een zware strijd gaande om in de top 35 te blijven of te komen. Scott Speed, die vorige week uit de top 35 viel, wist zich niet te kwalificeren voor de wedstrijd en moest vanaf de kant toekijken. Een andere rookie is Joey Logano, van hem wordt in de toekomst veel verwacht. Logano heeft het in zijn eerste jaar zeer moeilijk. Hij viel weer een plek terug en staat nu precies op de 35e plaats. De aankomende races zal het voor hem zeer spannend worden om hoger op te komen.

Volgende race is over 2 weken in Phoenix, deze race wist Johnson vorig jaar beide keren te winnen. De grote vraag is dan ook: Wie houdt de Hendrick coureurs tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport