Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 7 april 2009

[ NBA ] Losse flodders

Weer even wat losse puntjes die jullie aandacht behoeven:

* Michael Jordan, John Stockton en David Robinson zijn geintroduceerd in 'the Hall of Fame'. What the... Ik dacht dat MJ daar al in stond sinds de dag dat hij besloot er mee op te houden! Is daar een tijdslimiet voor ofzo, of dachten ze dat er nog een comeback in zat? Kijkende naar het Bobcats roster van een half jaar geleden, is dat laatste niet ver gezocht. Nu de Bobcats volgend jaar een reele kans op de play offs hebben, zullen ze vrede hebben met een Jordan die nooit meer zal ballen. Michael, John, David: Het is jullie gegund!

* Manu Ginobili (San Antonio Spurs) speelt niet meer dit seizoen. Iemand, zet even een 'houdoe en bedankt!' in, aub. De Spurs verliezen het kleine beetje hoop dat ze hadden om in de play offs te kunnen verrassen. Verder: We blijven praten over hoe de Pistons en Suns hun roster op moeten blazen. Hoe zit het met de Spurs? Bruce Bowen, Michael Finley, zien we die nog terug? Hoe goed is Tim Duncan nog? Top vijf PF in de league, zonder twijfel, maar volledig onzichtbaar tegen de Cavaliers op zondagnacht. Een stukje van Tim begint oud te worden. Een stukje.

* Denver neemt 'momentum' mee in de play offs. Zij rollen over mensen heen als een bulldozer, staan tweede in het westen en hebben negen van hun laatste tien games gewonnen. Awesome. Ik krijg een negatieve vibe bij Portland. Zij verloren zondag vrij dik van Houston, een mogelijke tegenstander over enkele weken.

* Reken Charlotte nog niet buiten de play offs! Van hun resterende vijf wedstrijden kunnen zij er, met een beetje geluk, vier winnen. Philadelphia, Oklahoma, Chicago en New Jersey zijn geen hoogvliegers. Vooral de match tegen de Bulls kan belangrijk zijn, zij zijn directe concurrenten om die laatste plek in de strijd om te prijzen. Persoonlijk zou ik de Cats graag in de play offs zien. Een defensief goed team en Gerald Wallace. Hmm. De man kan ballen, ik wil zien of dat ook in april en mei geldt.

* Mijn picks voor dit seizoen:
MVP: LeBron James
Sixth Man: (moeilijk) Jason Terry
Most Improved Player: Devin Harris (obviously)
Defensive player: (twijfel twijfel) LeBron James
Coach of the Year: George Karl
Rookie of the Year: Derrick Rose
Waarom is er geen Offensive Player of the Year? Dat lijkt me lachen. Iemand die in de verdediging niet veel brengt, maar tenminste kan aanvallen. Dat zou een beloning zijn voor het anti-basketball dat de Suns onder d'Antoni speelden. Namen die in mijn hoofd schieten: Jamal Crawford, Steve Nash, Zach Randolph, de vroegere Stephon Marbury. Voeg gerust toe. Doel is om een team te hebben dat per wedstrijd 140 punten scoort, maar er 164 tegen krijgt.

* Jason Kidd is derde op de all time assist lijst. Hoewel hij compleet 'washed up' leek voor de laatste twee jaar moet je toch concluderen dat hij het toch maar even flikt. De man die hij passeerde heeft overigens, helaas, veel te kort gespeeld. Magic Johnson is slachtoffer van het beest dat 'ongetemde seks met meerdere sletjes tegelijk' heet en moest door zijn HIV besmetting vroegtijdig stoppen. Magic > Kidd, any day. Kidd moet nu nog 5560 assists (ongeveer) uitdelen om eerste te worden boven John Stockton. Gaat hem niet lukken. Mark Jackson heeft er echter maar een paar honderd meer, die is volgend jaar de Sjaak.

* Andrew Bynum (Lakers) maakt deze week waarschijnlijk zijn rentree. Om hem in het ritme van de play offs te krijgen verwacht ik veel minuten en veel 'touches' voor de grote jongen. Phil Jackson (coach) zal beseffen dat Bynum een grote variabele in de kampioenschapsformule is. Met hem erbij hebben de Lakers onderin meer power dan de Cavs kunnen matchen. Zonder Bynum moeten ze rekenen op Gasol. Die speelde vorig jaar in de play offs zo zacht als een verenkussen. Is dat dit jaar anders?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport