Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 13 april 2009

[NHL] Malkin, Ovechkin en anderen in de prijzen

Evgeni Malkin van de Pittsburgh Penguins heeft de Art Ross Trophy opgeëist. De jonge Rus behaalde dit seizoen 113 punten (optelstom van doelpunten en assists) in het reguliere seizoen, drie meer dan zijn landgenoot Alexander Ovechkin van de Washington Capitals. De laatste pakte ook een prijs: voor Ovechkin is er de Maurice Richard Trophy omdat hij het meeste aantal doelpunten in het reguliere seizoen scoorde (56 stuks).

DOOR HARRY WEERTS

TSN meldt dat er in de historie van het ijshockey nauwelijks spelers zijn geweest die meer op doel schoten dan het Russische wonderkind. In dit seizoen maakte hij 528 schoten. Alleen Phil Esposito haalde ooit een hoger aantal: 550 keer in 1970-1971.

Doelverdedigers Tim Thomas en Manny Fernandez van de Boston Bruins delen samen de William Jennings Trophy als minst gepasseerde keeper. Thomas speelde 54 duels en Fernandez 28. Zij moesten 196 doelpunten toestaan.

Verder nog wat wetenswaardigheden:

Mike Green (Washington Capitals) is de meest productieve verdediger. De Canadees tekende voor 31 goals en 73 punten.

Bobby Ryan van de Anaheim Ducks was de meest productieve rookie: 31 goals en 57 punten in 64 duels.

Doelverdediger Steve Mason van de Columbus Blue Jackets had de meeste shutouts (10 stuks).

Binnenkort meer over de snel naderende playoffs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport