Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 17 april 2009

[NBA] Play-offs gaan eindelijk beginnen

Play-offs gaan eindelijk beginnen

De play-offs zijn dit jaar spannender en voorspelbaarder dan ooit. Vanaf de eerste ronde krijgen we fantastische series te zien, maar het resultaat staat wel al vast. Niemand twijfelt er namelijk aan dat we voor het eerst Kobe – LeBron gaan zien in de Finals. In Vegas krijg je minder dan je inzet terug als je inzet op een finale Cavs – Lakers en nu zeker is dat Garnett de play-offs zal missen zullen de odds alleen maar lager worden. Bij deze mijn verwachtingen voor de eerste ronde.

Door Chris van Dijk


Lakers – Jazz

Dat de Lakers finalist worden dat is wel zeker. In de eerste ronde zullen ze geen enkele moeite hebben met de Jazz, die op het moment dramatisch spelen en door interne strubbelingen ten onder zullen gaan. Het thuispubliek in Salt Lake City zorgt er voor dat Utah niet helemaal vernederd wordt en slechts met 4-1 verliezen, waarbij de vier nederlagen wel met meer dan tien punten verschil zullen zijn.

Denver – Hornets.

In de andere drie series is niet te voorspellen wie er gaat winnen. Denver heeft een uitstekend seizoen achter de rug, maar speelt wel tegen Chris Paul. De Hornets hebben een minder regulier seizoen achter de rug dan vorig jaar, maar hebben nog steeds een topper in de gelederen. Chandler schijnt iets meer in vorm te zijn en dus blijft het een lastige opgave voor Denver. Ik verwacht wel dat ze deze confrontatie zullen winnen, mede door het thuisvoordeel dat ze hebben. Nuggets in zeven.

Spurs – Mavs

Door de uitschakeling van Ginobili voor de rest van het seizoen hebben de Spurs ook een probleem. Normaal zou dit een makkelijke zege worden op de Mavs, maar nu ‘flopper’ er niet bij is, wordt het al lastiger voor de Spurs en het is ook maar afwachten hoe lang Duncan het volhoudt. Alles zal dus afhangen voor de Spurs van Parker, die in staat is minimaal 40 punten per wedstrijd te maken tegen een belachelijk schotpercentage omdat Kidd helemaal niemand kan verdedigen met een beetje snelheid. Dallas is de underdog en dat is een rol die vooral Nowitzki veel beter ligt, die nog steeds begint te zweten als hij de woorden Heat of Warriors hoort. In deze serie zie ik de meeste kans op een upset, maar toch denk ik dat de Spurs winnen. In zeven wedstrijden. Met Nowitzki 4-21 voor 13 punten in de zevende wedstrijd.

Blazers – Rockets

De Blazers zijn het verhaal van het seizoen. Winnen meer dan vijftig wedstrijden met een enorm jonge ploeg. Worden zelfs gezien als enige ploeg in het westen die het de Lakers lastig kan maken. Dit om nog even te illustreren dat de Lakers er echt met kop en schouders er boven uit steken. Ook dit zal een mooie serie worden en bepalen hoe de carrière van Greg Oden er uit gaat zien. Kan hij zich staande houden tegen Yao of haalt hij meer fouten dan punten? Ik ben bang voor het laatste en denk dat de Rockets deze klus klaren. In zes wedstrijden.

Cavs – Pistons

De Pistons waren altijd een team om rekening mee te houden. Maar dat tijdperk is definitief voorbij. Rasheed Wallace zegt dat de ploeg een knop om kan draaien en er kan staan in de play-offs. Iets wat Shaq ook zei voor de uitschakeling door de Bulls als titelverdediger. En ook nu gaat dit niet gebeuren. Pistons winnen geen enkele wedstrijd en Dumars kan zich over tien dagen gaan richten op de vraag welke spelers de Pistons terug kunnen brengen aan de top.

Celtics – Bulls

Geen Garnett, geen kans op een kampioenschap. Zo simpel is het voor Boston. Toch zie ik ze in de eerste ronde nog wel winnen. De Bulls hebben geen inside presence om het gemis van Garnett echt te laten voelen. Rose heeft een goed rookie-seizoen achter de rug, maar ik schat Rajon Rondo toch nog iets hoger in. Uiteindelijk zal de beste speler het verschil gaan maken en dat is Paul Pierce. Dus Celtics in zes.

Magic – Sixers

Het wordt afwachten hoe de Magic het gaan doen in de play-offs. Ze zijn heel afhankelijk van hun schutters en ‘if you live by the jumper, you die by the jumper’. Het spel van de Magic is niet geschikt voor de play-offs. Zegt iedereen. Toch is Orlando een goede verdedigende ploeg, met Howard als een goede help defender. Met Philadelphia treffen ze ook nog eens een ploeg die het niet van zijn offense moet hebben, dus dat komt voor de Magic goed uit. Magic winnen deze serie hierdoor in vijf wedstrijden.

Hawks – Heat

Deze serie is het moeilijkst te voorspellen. De Hawks hebben het betere team, maar wedden tegen Dwyane Wade in de play-offs is iets wat je niet moet doen. Vraag maar aan onze Duitse vriend in Dallas. Toch denk ik dat de Hawks deze serie gaan winnen. Ondanks dat Wade 45 PPG kan gaan halen in deze serie. Maar verder moet de ploeg het hebben van twee rookies (Chalmers en Beasley), een modale role-player (Haslem) en een center die niet alleen over de top is, maar een snellere afdaler blijkt te zijn dan menig wielrenner (Jermaine O’Neal). Dus de Hawks kunnen de hele wedstrijd Wade triple-teamen en de rest hen laten verslaan. En daar heeft deze ploeg de kwaliteiten niet voor. Maar ze hebben wel Wade. Maar Atlanta speelde vorig jaar goed in de play-offs tegen Boston. En heeft meer ervaring en met Joe Johnson een speler die ook op kan staan in de play-offs. Maar Miami heeft Wade. Nu moet Atlanta toch wel een manier weten om Wade af te stoppen? Zou je denken? Nou vooruit: Atlanta in zes. Omdat Wade nooit een Game 7 zou verliezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport