Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 16 april 2009

[ NBA ] Play offs in het Oosten

Minder onvoorspelbaar dan de strijd om de plaatsing in het westen, maar nog steeds crazy. Gisterennacht viel in Cleveland de beslissing wat de betreft de plaatsing in de play offs '08-'09. De 76'ers wonnen er, als tweede ploeg pas dit seizoen, van de Cavaliers en behielden zo hun zesde plaats. Hiermee elimineerden ze, gok ik, de kans op de enige upset die ik gemakkelijk zou zien gebeuren: Orlando ontloopt Chicago. Maar ik loop op de zaken vooruit.

Door Tiel van den Heuvel

Zullen we deze play offs nu alvast 'the play offs that should not be' noemen? In het Oosten beginnen twee van de drie kanshebbers een beetje mank aan hun series. Met Kevin Garnett nog niet in actie hebben de Celtics een probleem en Hedo Turkoglu, de ware MVP van de Magic, ging verleden week door zijn enkel. Als dit de betreffende clubs net zo hard treft als de cijfers en de afgelopen wedstrijden doen vermoeden, ben ik bereid de titel in deze conferentie meteen aan LeBron en z'n broeders te geven. Verdiend? Ze hebben het beste record, een leuk team, en de MVP in hun gelederen. En dan nu voor uw dagelijkse cliché: LeBron heeft zijn Pippen gevonden.

1. Cleveland Cavaliers vs. 8. Detroit Pistons

Rasheed Wallace denkt dat zijn Pistons de knop om kunnen draaien en hun kampioens-'swag' terug kunnen krijgen. Met andere woorden: 'Sheed doet wat een goede teamgenoot moet doen. Hij beurt zijn maten op en schrijft ze een kans toe in een onmogelijke situatie. Hij is de commandant die zijn troepen onder een regen van kogels de loopgraven uitstuurt. Onder het knetteren van de machinegeweren: 'We hebben een kans om de overkant te halen!'

LeBron is te goed, de Pistons hebben geen bank meer sinds Allen Iverson besloot er mee op te houden voor het seizoen. Ik zag de Pistons als kanshebbers om leuke dingen te laten zien, mits The Answer op kwam dagen. Dit is niet gebeurd, LeBron gaat er in vijf wedstrijdjes met de overwinning vandoor. Het worden wel leuke series trouwens: Beide teams spelen (fluisterend:) defense!

2. Boston Celtics vs. 7. Chicago Bulls

Ook een leuke match up. De Celtics zijn, zoals boven beschreven, een beetje gimpy en de Bulls zijn beter dan we (ik, in ieder geval) mee hebben gekregen. Kunnen het drietje regelmatig blaffen, spelen redelijk goede D en overklassen de Celtics wat mij betreft op de belangrijkste positie: de guard. Kan Derrick Rose de post bezorgen en verzorgen, nu het gaat om de knikkers? Kan Ben Gordon zijn smerig lekkere schotjes blijven poppen? Indien twee maal ja, dan gaan de Bulls denk ik wat wedstrijdjes pakken.Reden om de Celtics het dit jaar niet te gunnen. Willen we hem met een ring zien? (foto Brian Babineau/NBAE via Getty Images)

De Celtics hebben Kevin Garnett nodig als de plee-juffrouw van hun kleedkamer. Als je hoort dat ze ziek is denk je dat zijn taken wel door een ander (Perkins, Big Baby) overgenomen kunnen worden. Enkele dagen later zit je tot je enkels in de shit. De defense van de Celtics valt en staat bij KG en in de post trekt hij de aandacht die nodig is voor wijd open drietjes. De Celtics gaan dit winnen, in hoeverre het een slijtageslag wordt hangt af van The Big Ticket. Voorspelling: 4-2 Celtics.

3. Orlando Magic vs. 6. Philadelphia 76'ers

Balen als een stekker. Als de Bulls hier hadden gestaan had ik Orlando op een karretje naar het abatoir gereden zien worden. De Bulls kunnen een stel klootzakken zijn waar Orlando niet tegen is opgewassen. Maar genoeg over wat had moeten zijn. De Magic zijn geen play off team en ik hoorde laatst een verklaring die het bondig pakte: In de play offs, in tegenstelling tot het gewone seizoen, hebben coaches de mogelijkheid jouw ene wapen te pakken en een knoop in dat geweer te leggen. Als de 76'ers er in slagen Orlando's drietjes te verdedigen komt alles aan op Dwight Howard. Verdedigend en dunkend een ware Superman, maar niet gepolijst genoeg om als Dwyane Wade echt een serie eigenhandig te winnen.

Philadelphia is een team met haar op de tanden. Andre Miller, Andre Iguodala, Thaddeus Young, leuke spelers die misschien wel eens een kans ruiken om hun marktwaarde te vergroten. Na de val van Elton Brand heeft Philly goed gespeeld en Orlando komt de play offs in met weinig opbeurende mojo. Weet je wat? Gewoon omdat het kan ga ik de 76'ers winnaar maken. Philadelphia 4, Orlando 2.

4. Atlanta Hawks vs. 5. Miami Heat

Handen omhoog als je denkt dat Miami deze pakt? Dat dacht ik al. Ik krijg meer handjes in de lucht dan een overvaller. Serieus: Twijfelen we aan Dwyane Wade's goddelijke clutchness? Durven we te zeggen dat Mike Bibby, ik herhaal: Mike Bibby?!?, dit gaat winnen? Eigenlijk valt er voor beide kanten wat te zeggen maar de 'homer' in mij zal South Beach altijd blijven supporten sinds Jason Willi.. Wilde ik het weer bijna over hem hebben.Michael Beasley, perfecte side kick (foto Victor Baldizon/NBAE via Getty Images)

Dwyane Wade is de beste play off speler sinds Michael Jordan , Michael Beasley is een goede side kick, Udonis Haslem heeft een ring, Erik Spoelstra is een goede coach, Jermaine O'Neal kan beter spelen dan hij heeft gedaan en eist respect in de verdediging. Mario Chalmers is verdedigend okay. Ik zie een stralend blauwe hemel voor Miami.

Atlanta weet wat er nodig is een team tot het naatje te laten gaan. Vorig jaar hadden de C's zeven wedstrijden nodig om met ze af te rekenen. Winnen in Atlanta is moeilijk maar thuis stelden ze toen weinig voor. Toch waren de C's vorig jaar, in ronde 1, niet zo goed en ze matchten het atletische Atlanta totaal niet. Miami kan dat beter en ik voorzie eigenlijk weinig problemen voor Wade en co. Als Flip Murray geen gekke dingen doet: Miami 4, Atlanta 2.

Wat zie jij in je glazen bol? Voorspellingen die vastgelegd zijn lijken eng, maar doen het op feestjes beter dan 'Dat heb ik altijd al gezegd!'. Schroom niet, laat weten hoe jouw play off bracket er uit ziet.

2 opmerkingen:

 1. Ik ben het grotendeels wel met je eens:

  Detroit kan over 10 dagen beginnen met rebuilden, ze gaan niet 1 wedstrijd winnen vrees ik.

  De guards van Chicago beter dan die van Boston? Rose over Rondo kan nog maar Ray Allen is volgens mij nog steeds 1 van de beste schutters in de geschiedenis van het spelletje. Daar kan Ben Gordon niet tegen op. Waar het echt fout gaat voor de bulls is het gebrek aan ervaring van Tyrus Thomas en Joakim Noah. Daar gaat het stoffelijk overschot van wat ooit Brad Miller was weinig aan veranderen. Chicago pakt er thuis misschien 2 maar ik denk maar 1: 4-1 voor Boston dus

  Bij Orlando is Turkoglu niet alleen geblesseerd: Rashard Lewis is ook nog niet helemaal fit. Rafer Alston staat niet echt bekend als een winner en een leider en Philly heeft genoeg grote lichamen (en dus fouten) om Hack-a-Dwight toe te passen. Deze serie gaat laten zien wat een miskoop Lewis wel niet was. Philly naar de 2e ronde in 6 wedstrijden.

  Joe Johnson tegen Dwyane Wade: dit wordt het mooiste duel van de eerste ronde. Voor we MVP kandidaat Wade helemaal ophemelen moeten we niet vergeten dat Atlanta thuisvoordeel heeft en daar vorig jaar erg sterk speelde tegen Boston. Dit zou wel eens een serie van 7 wedstrijden kunnen worden en de Heat winnen alleen als O'neal de bucket goed verdedigd...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind je artikelen echt leuk om te lezen. vooral om dat je een duidelijke mening hebt. mijn voorspelling voor de eerste ronde:

  cavs-pistons 4-0
  de cavs verliezen thuis niet. En ik ben absoluut niet meer onder de indruk van Detroit sinds iverson daar rond loopt. jammer voor sheed.

  Celtics-Bulls.
  je vergeet in je beschouwing paul Pierce hij is mischien niet zo opvallend maar als het moet is hij er. Ik denk dat deze serie ook door het best verdedigende team wordt gewonnen en dat zijn de celtics. ik denk 4-2 celtics

  Magic-76 ers
  ik denk dat dit een hele leuke serie gaat worden. ik ben van mening dat de maigcs gaan winnen dit omdat ze het dit jaar erg goed doen tegen de echte top ploegen van de nba. ook is het onmogelijk om zowel de driepunters goed te verdedigen en tegelijkertijd ook inside alles dicht te gooien. ik dek dat deze serie wordt beslist door thuis voordeel en dus 4-3 voor de magic.

  Hawks-Heat
  ben het met anoniem eens dit wordt het leukste duel van de eerste ronde. ik ben vooral benieuwd of joe Johnson en Dwayne wade elkaar kunnen afstoppen. inside wordt het ook een interesant duel tussen Horford en O'neal en Josh Smith tegen beasly/Haslem.
  ik denk 4-2 voor de Heat.

  laurens van loosen ''Wally''

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport