Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 2 mei 2009

[ NBA ] Coming up, game seven!

Effe vlug voordat ie begint. Game zeven, Bulls @ Celtics. Oh mijn God, oh mijn God, oh mijn God. Zeven overtimes in totaal, in zes wedstrijden, gekkenhuis. Spelers die om beurten choken en performen alsof het niks is. Op één na allemaal wedstrijden die tot het naatje gingen. En vanavond komt er een eind aan de mooiste series ooit. En ik kan hem niet eens live kijken. Of in herhaling. Verdomme.

Effe vlug, paar dingen. Joakim Noah ownt, Brad Miller doet z'n ding. Noem een rookie die het beter deed in de play offs dan Rose, ik ken er namelijk geen. Ben Gordon heeft nog nooit een schot gezien dat hij niet aantrekkelijk vond en nog nooit een schot gezien dat hij niet kon maken. Stephon Marbury speelt zo slecht en onzeker dat het gewoon prachtig is. Ray Allen en Paul Pierce wisselen elkaar af als held, Rajon Rondo heeft bijna een tripple double gemiddeld en staat op als beste guard in het oosten.

Kirk Heinrich doet het leuk, Big Baby Davis verbaast me enorm en... Er is zoveel te vertellen! Ik heb drie van de zes wedstrijden tot nu toe gezien, niet allemaal helemaal overigens, en het is zó spannend. Deze teams zijn aan elkaar gewaagd alsof je duizend mensen tegen elkaar laat touwtrekken. Onderling zijn er wel verschillen, tuurlijk, maar het grote plaatje is een zeer gelijk opgaande strijd. Oh mijn God.

Deze blog is alleen maar bedoeld om mensen aan te raden te kijken, vannacht of morgen. Ikzelf heb morgen verplichtingen (mijn U16 team wordt kampioen!) die me niet in staat stellen te kijken maar ik ga de wedstrijd hoe dan ook bemachtigen. Bulls - Celtics is de beste match up in jaren aan play off historie, onderschat dat niet. En wie er ook als winnaar boven komt drijven, ik gok op de C's, de volgende ronde zal als een wandeling in het park zijn. Deze lichamelijke slachting, deze straf voor lijf en ledematen, als je die kunt doorstaan stelt een tweede ronde zonder al die OT's niet veel meer voor. Dit ís een finale, alleen wat eerder dan geplanned.

Ik ben a) anti-Celtics en heb b) een aangeboren zwak voor de underdog. Ik juich voor de Bulls. Een cijfer dat me hoop geeft is dat Doc Rivers als coach van Boston 'slechts' 22-17 is in de play offs. Hij mag dan wel kampioen zijn geworden maar erg vlotjes ging het niet. Puur statistisch gezien is er haast een .50 kans dat Boston er na vanavond uit ligt. Verder heb ik vuur in Rose' ogen gezien dat aan Jordan doet denken, heb ik Brad Miller clutch zien zijn in een positie waar je dat niet van hem verwacht (na half knock out geslagen te zijn) en verwacht ik een choke-pot van Rajon Rondo zoals hij die in game 6 had, en in de hele Finals van vorig jaar.

KIJKEN KIJKEN KIJKEN! Als je tijd hebt, vul dan in de comments je voorspelling in. Als je zin hebt, laat dan morgen weten hoe jij de game ervaarde. Mijn voorspelling: Celtics 104, Bulls 92. Dat je het maar weet. Realist tegen wil en dank.

2 opmerkingen:

  1. Denk dat de Celtics het nu willen afmaken zonder overtime. Toch denk ik dat het nog een close-game word.

    93-91

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik deel je anti-Celtics gevoelens, met name wannabe gangster Eddie House is mij een doorn in het oog. Gelukkig wachten Dwight, LeBron en Kobe de Celtics met genoegen op. Ik zeg: ze komen niet voorbij de vrolijke Caveliers dit jaar! Leuk blog trouwens, er zijn te weinig NBA liefhebbers!

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport