Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 22 mei 2009

[ NBA ] Draft 2009 'gewonnen' door de Clippers

De loterij die de jaarlijkse NBA draft is, heeft plaats gevonden. Enkele nachten geleden besloten de goden die daar over gaan dat de L.A. Clippers dit jaar als eerste uit de kweekvijver van talent mogen vissen. In een draft die een ongekend laag talentniveau heeft lijken de eerste twee picks al vast te staan. Blake Griffin mag de komende weken zeggen dat het een eer zou zijn voor de Clippers te spelen, Ricky Rubio (YES!) kan een huis uitkiezen in Memphis (@*@#$&"!). Voor het eerst in jaren wordt de draft gewonnen door de teams die ook echt het slechtst zijn en critici laten zich horen.

Door Tiel van den Heuvel

De NBA draft beloont teams die niet goed functioneren. Daar komt het commentaar op neer dat veel kenners op het huidige proces uiten. De Sacremento Kings, Los Angeles Clippers en de Memphis Grizzlies zijn teams die niet lopen omdat er fundamentele zaken niet kloppen in de top van de organisaties. Chris Wallace van Memphis staat bekend als de slechtste ruiler in de NBA. Hij is het kind dat één waardevolle flippo ruilt tegen drie exemplaren met een kras, die hij bovendien al heeft. Gewoon omdat het er qua nummers goed uitziet. Bij de Clippers is coach Dunleavy niet in staat een team met Baron Davis, Chris Kamen, Marcus Camby en Eric Gordon aan het ballen te krijgen. En het lijkt slechts drie jaar geleden dat de Kings meestreden om de titel. Nu hebben ze het slechtste record van de NBA en worden ze beloond met de vierde pick dit jaar. Balen, als goede rookie zijnde.

Lees het hele verhaal binnenkort op powerforward.nl

2 opmerkingen:

  1. Helemaal met je eens. Als Rubio naar Memphis gaat is z'n carriere kapot. Memphis is een verschrikkelijk team. Rubio is inderdaad ook perfect voor de Suns. Ze brengen ook gelijk wat D binnen op de perimeter, wat ze natuurlijk goed kunnen gebruiken na het vertrek van Bell. De oude Nash, die gewoon totaal niet verdedigt kan dan eindelijk worden vervangen. Dragic brengt immers ook niet wat er verwacht werd.

    En bij de Suns zullen ze enorm veel aan z'n schot gaan werken. Iets wat hij goed kan gebruiken. Ook al is hij pas 19.

    Dit is gewoon helemaal kut. Hij kan beter gewoon in Spanje blijven als hij niet naar de Suns mag. Orlando lijkt me ook een goede optie, waar hij plays kan maken voor al die schutters en natuurlijk ook voor uperman.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vindt het een goed systeem. Ook al zijn er idd slechte organisaties (zoals Clippers en Memphis), elke ploeg heeft tenminste een kans om zich sportief te verbeteren en een goede speler binnen te halen. In het Europese systeem geldt de wet van de hoogste bieder(de tijd van Jougoplastica is gedaan). Er zijn natuurlijk weer mensen die het draft systeem naar hun hand zetten en hun ploeg met opzet laten verliezen om zo meer kans te maken in de draft lottery. Zijn er voorstellen om het anders te doen? iedereen evenveel kans in de lottery? Stel je voor dat de Lakers er volgend jaar een Blake Griffin zouden hebben bijlopen, dan is de spanning er voor een paar jaar af denk ik. ?Wat Rubio betreft: als hij zo goed is als alle critici denken, zal hij het zeker in een mindere ploeg moeten waarmaken. Ik ken niet veel top picks die het in een mindere ploeg slecht deden om daarna te ontploffen in een goede ploeg. Als afsluiter zou ik graag een beetje respect willen voor een van de beste guards van zijn tijd zijnde Nash. Hij is niet snel of sterk of atlethisch maar hij kon het spelletje lezen als geen ander en daar kan Rubio zeker nog wat van leren (zonder afbreuk te doen van zijn kwaliteiten als guard)

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport