Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 16 mei 2009

[ NBA ] 'Kobe doin' work' op ESPN America

ESPN America brengt 20 mei om 22:00 uur de exclusieve televisiepremière van “Kobe Doin’ Work”, een documentaire over een dag uit het leven van NBA-superster Kobe Bryant. ESPN Films werkte voor deze productie samen met de met een Oscar-genomineerde regisseur Spike Lee. Het eindresultaat is een documentaire van 90 minuten, waarbij de MVP van het 2008 NBA seizoen een dag lang wordt gevolgd. De eendagsbiografie is geïnspireerd op een soortgelijke documentaire met voetballegende Zinedine Zidane, “Zidane – A 21st Century Portrait”.

ESPN Films gebruikte 30 camera’s om de NBA-held vorig jaar april te vereeuwigen. Op die dag speelde het team van basketballer Kobe Bryant, de LA Lakers, een belangrijke wedstrijd tegen de San Antonio Spurs. De filmploeg van ESPN en Lee had tijdens de dag all-access. Voor, tijdens en na de belangrijke wedstrijd. Grammy-winnaar Bruce Hornsby voorzag de montage later van de muzikale aankleding, waarbij ook het lied “Levitate” werd meegenomen.

Voor de productie had regisseur Spike Lee (o.a. ‘Do the Right Things’ - 1989) toestemming nodig van hoofdcoach Phil Jackson, de familieleden van Bryant en NBA Commissioner David Stern. Tot bevredigend resultaat voor Lee: “Het was aan het einde van het seizoen. Een belangrijke wedstrijd op nationale televisie. Het mooie is dat een documentaire zoals deze zich niet laat scripten, terwijl er wel ontzettend veel planning bij komt kijken. Maar dat maakt sport ook zo mooi: het is onvoorspelbaar.” Bryant is volgens Lee zeker één van de grote sporthelden van deze tijd.

De documentaire werd in april voor het eerst getoond op het Tribeca Film Festival. Afgelopen zaterdag mocht het Amerikaanse televisiepubliek al smullen van de film. Op 20 mei is het publiek van ESPN America aan de beurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport