Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 20 mei 2009

[ NBA ] Vierde kwart van een lelijke wedstrijd

Gisterenavond vond in Los Angeles de eerste wedstrijd in de serie Denver - L.A. plaats. In een wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan, won L.A. uiteindelijk. Toch waren de eerste drie kwarten zó spannend dat ik besloot aantekeningen te maken bij het vierde kwart, toen ik uiteraard de einduitslag nog niet wist. Dingen om te weten vóór de samenvatting hieronder: Denver begon sterk maar zwakte in het tweede kwart af. Het derde ging weer gelijk op, we gaan met een eerlijke strijd het vierde kwart in.

Door Tiel van den Heuvel

11.19 Kenyon Martin, één van de beste Nuggets vandaag, gaat neer na een beuk van Kobe. Er wordt door de commentatoren vakkundig verzwegen dat deze ram misschien wel eens een klein beetje opzet had kunnen zijn. Martin wordt gewisseld en de Nuggets gaan hem missen. Hij verdedigt als een dolle vandaag en heeft al dertien punten.

10.35 De Lakers leken gebruik te maken van de afwezigheid van K-Mart maar dan is daar, prrt prrt, de Birdman! Chris Andersen met de prachtige 'And1'. De man heeft zelfs een mooi schot van de vrije worp lijn.

9.48J.R. Smith blaft zijn tweede drietje op rij, nadat Kobe Denver net op een lunch van drie punten had getrakteerd. Voor Smith is het de tweede op rij, nadat hij de eerste drie kwarten niks raak leek te kunnen schieten. Denver heeft zijn aanval nodig, alleen Carmelo Anthony schiet fatsoenlijk op het moment.

9.05 Chris Andersen als aanvallende kracht. Tijdens een uitwedstrijd. Waar zijn teamgenoten het laten liggen hosselt Andersen een rebound, krijgt de bal terug, gaat omhoog en mag twee maal schieten. Hij mist de eerste, de tiende klinker voor Denver vandaag, en maakt zijn fout goed met een block op Vujacic.

7.57 Jordan Farmar is teruggekropen in Phil Jackson's speelboekje. Farmar leek geen minuten te gaan klokken in de play offs maar na de schorsing van Fisher kon Jackson eigenlijk niet meer om hem heen. Hij speelt met vertrouwen, maarmee overigens nog niet gezegd is dat hij zijn voornaam verdient.

7.00 Daryl Morey is GM van de Houston Rockets. Hij zegt dat zijn team, en dat zal dan ook wel voor anderen gelden, een 80% kans heeft om een wedstrijd te winnen als de voorsprong gelijk is aan het aantal minuten. Met nog zeven minuten te gaan staan de Nugs zeven voor, maar eigenlijk voelt het niet zo veilig. Kobe liet net zijn moordenaarsgezicht zien.

6.48 En nu in close up. Kobe is op zoek naar zijn knopje om de game 'aan' te zetten.

6.31 Kenyon Martin is terug van zijn wissel. Hij lijkt okay, alsof dat trouwens een vraag was als je K-Mart bent. Geen zwakte van zijn kant. Meteen omhoog voor zijn vijftiende punt. De commentatoren zeggen dat de Lakers moeten leven met Martin die z'n schotjes maakt. De vijftien punten zeggen dat ze dat vandaag niet gaat helpen. Van vier meter en dichtbij is Kenyon vandaag haast een zekerheid.

6.04 Bynum en Odom laten even zien wat er mis is met dit Laker-team. Ze verspelen een rebound door niet te communiceren en elkaar eigenlijk van de bal af te beuken. Denver bal en Bynum pakt zijn vijfde fout zodra de bal in is gepasst. Weer geen goede wedstrijd voor de jonge belofte.

4.14 Arize ploft een driebal om de Lakers binnen één balbezetting te brengen. Het is 94-92 in het voordeel van Denver. Zo snel gaan die dingen. De runs die Denver in de vorige series telkens de overwinning brachten, blijven vandaag uit. Het zal constanter moeten voor de Nugs, en alleen 'Melo lijkt dat te begrijpen.

3.35 'Melo gaat voor zijn 39e punt en eist de voorsprong terug. Phil Jackson wil dat de voormalig gangster afgestopt wordt en heeft daar wat privé tijd met zijn spelers voor nodig. We gaan naar de reclame.Een grote wedstrijd van 'Melo, maar het was niet genoeg. Verwacht echter nog méér moordpartijen van deze ideale schoonzoon (foto Noah Graham/NBAE via Getty Images)


2.30 Kobe maakt een play die hij al honderden keren in uitvoering moet hebben gebracht. Hij isoleert zijn man op de kop, dribbelt naar rechts. Maar in plaats van de moeilijke bal inside af te maken, speelt hij door naar Fisher voor de drie. Netjes! De voorsprong voor L.A., 97-96.

2.07 Pau Gasol met eerst een block en dan een charge. Wie informeert hem even dat hij dat niet hóórt te doen? Overigens heeft hij van mij nog steeds geen fan gemaakt. Bijna vrije dunks die Nene vandaag heeft gemaakt (waar is hij trouwens?) kun je op Pau afschrijven. Hij wilde niet op zijn poster komen en meed de Braziliaan daarom alsof die de varkensgriep had.

1.53 Het is 'winningtime' en Gasol wordt voor zijn harde werken eerder beloond. Hij krijgt de bal in de post, fout, twee maal. Na de vrije worpen van Gasol mag iemand Carglass bellen voor de sterretjes in de ruit achter de ring. Twee bricks, anti-clutch.

1.38 Billups neemt zijn moeilijkste schot van de wedstrijd en maakt hem. Pau Gasol vist een notitiebroekje uit zijn tenue en noteert snel wat Spaanse aantekeningen. Door Billups drie staan de Nugs 99-97 voor.

1.14 Pau bladert vlug in het boekje als hij naar de lijn wordt gestuurd. Nene heeft zijn zesde fout gemaakt. Goede eerste helft gehad, daarna zwakker. Gasol maakt beide vrije worpen, tot zijn credit, en we hebben een gelijkstaande ballgame.

30.5 seconden Kobe zinkt zijn vrije worpen. Dit belooft een vrije worpen shootout te worden, een soort afvalraceje. Ik schat Denver's kansen daarin niet hoog in, ze hebben veel te veel gemist tot dusver.

28 seconden In de series tussen Boston en Chicago bleven we horen hoe één 'play' een series kan beslissen. Als Denver met 4-3 van L.A. verliest, hoe vaak zouden ze dan terugdenken aan de inbound die ze vern***ten in game één? Anthony Carter is er in gekomen voor Chris Andersen. De kleine Carter kan de bal niet passen en turnt hem over. Trevor Arize verslaat Billups op snelheid en mag eindeloos doordribbelen en passen tot de fout op Kobe gemaakt wordt. Vrije worpen.

10 seconden Zie 30 seconden.

6 seconden Billups zorgt voor (waarschijnlijk) valse hoop door een drietje te ijsen, waardoor L.A. nog maar één punt voor staat. Vrije worpen na .2 seconden, wat een record moet zijn. Guess who?

5.8 seconden Kobe op de lijn. Ballgame. Overmorgen wedstrijd twee, ik heb er zin in.Trevor Ariza maakte met zijn steal misschien wel de play van de wedstrijd (foto Kevork Djansezian/Getty Images via NBA.com)Final Thoughts

Kobe en Carmelo waren groots deze wedstrijden maar om volop van deze strijd te kunnen genieten wil ik méér zien. Méér van Billups, die niet goed schoot deze wedstrijd maar wel goed passte. Méér van Nene, die de eerste helft domineerde maar daarna leek te denken dat het wel goed was zo. Méér van Odom, Gasol en Bynum die wel goed... Wat deden ze eigenlijk goed? Op de grote scores van Bryant en Anthony na was deze wedstrijd het bekijken haast niet waard. Het publiek in Los Angeles ging ook niet los zoals ze dat in Denver kunnen en voegde dus ook weinig toe.

Tot slot een bedankje voor de reacties! Een blog is altijd leuk als er gereageerd wordt. Zelfs (of eigenlijk: vooral) als we het totaal niet eens zijn. Keep 'em coming!

2 opmerkingen:

  1. Het is gelukkig dat ik hem niet live gezien heb, anders had ik een enorm rot gevoel er over gehad.

    Nuggets laten uiteindelijk toch zien dat ze niet onderschat moeten worden.

    Misschien hetzelfde zoals de Cavaliers is het probleem misschien ook wedstrijdritme?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie pot, cool artikel!

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport