Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 27 februari 2009

[ NFL Combine ] Darrius Heyward-Bey

Snelste man van de NFL Combine, één van de hoogste springers en een veilig onderwerp in de weddenschap: 'Wie gaat er bij de Draft de NFL in?'. Darrius Heyward-Bey liep 40 yards in 4.30 seconden. Géén illustere sub-4.3 maar toch een snelheid waar een storm op zee jaloers op is. Een kleine introductie.

Door Tiel van den Heuvel

Heyward-Bey blonk tijdens de combine uit in vrijwel alles wat hij deed. Hij sprong als een malle, deed zijn cone drills naar behoren en wist 100 kg zestien maal te bankdrukken. Verraste hij mensen hiermee? Waarschijnlijk niet. Darrius voelt de warme spotlights al op zich gericht sinds hij in zijn vroege tienerjaren het gras in Maryland kapot rende.

Hoewel hij miljoenen gaat maken in de NFL is Heyward-Bay ook thuis op het, surprise surprise, atletiekveld. Na highschool stortte hij zich echter volledig op het spel met de gekke bal. Kon hij eerst nog als linebacker (verdediger achter de frontlinie) speelde, lijkt 'wide receiver' zijn positie met voorkeur. Rechte lijnen lopen, af en toe met een scherpe verandering van richting, ballen vangen en touchdowns scoren.Foto NFL.com


In zijn college jaren is hij tot nu toe goed voor vijftien TD's (waarvan 13 als ontvanger van een pass) en heeft hij voor bijna 2500 yards vordering voor zijn team gezorgd. Hoewel zijn carriere op college vroegtijdig eindigt door zijn komst naar de NFL, snuift Heyward-Bey met deze cijfers aan verschillende records van de school.

'Mock drafts', voorspellingen van hoe de draft in eind april zal verlopen, zien Darrius als een late pick in de eerste ronde. Waarom niet hoger? Volgens NFL.com is Heyward-Bey op dit moment nog te veel een 'one trick pony', iemand die verrekkes hard rent en verder weinig brengt. Andere zwakheden die ze ophoesten zijn met ervaring denk ik goed op te lossen. Darrius heeft grote handen, lange benen. Kortom; de perfecte bouw om een ster op zijn positie te worden. Ik ben nu al fan.

Binnenkort méér korte introducties van aankomende sterren in de NFL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport